• Uz rehabilitāciju Vaivaros ieradušies militārā konflikta laikā smagi cietuši Ukrainas karavīri

    Slimības
    Santa.lv
    Santa.lv
    12. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Šajā nedēļā Nacionālajā rehabilitācijas centrā (NRC) Vaivari ir ieradušies 14 ukraiņu karavīri, kas šeit izies ārstēšanās un rehabilitācijas kursu pēc gūtajām smagājām traumām Ukrainas bruņotā konflikta laikā. Uzturēšanās Vaivaros ilgs 18 dienas un šī ir jau trešā reize, kad NRC Vaivari sniedz šādu atbalstu Ukrainas karavīru grupai.

    Lai turpinātu realizēt Latvijas valdības atbalsta programmu militārā konflikta laikā Ukrainā cietušo personu rehabilitācijai Latvijā, NRC Vaivari speciālisti jau vairākkārt ir nodrošinājuši specializētu rehabilitācijas programmu Ukrainas karavīriem ar militārajām traumām. Šoreiz klātienes vizītē atlasītie pacienti ir ar smagām un komplicētām traumām.

    Vasaras sākumā NRC Vaivari rehabilitācijas ārsti, Ārlietu ministrijas organizētās vizītes ietvaros Ukrainā, klātienē Ukrainas klīnikā izvērtēja pacientu rehabilitācijas potenciālu un konkrēti NRC Vaivaru medicīnisko rehabilitācijas pakalpojumu piemērotību pacientiem. Tādā veidā tika izvēlēti pacienti, kam Vaivaru speciālisti, rehabilitācijas programmas un modernās tehnoloģijas var nodrošināt efektīvu rehabilitācijas procesu.

    Vaivaru speciālistiem būs darbs ar īpaši sarežģītām traumām un sekām pēc amputācijām, šautiem un dragātiem ievainojumiem, galvas smadzeņu traumām, sekām pēc sprādzieniem ar multipliem ķermeņa ievainojumiem.

    NRC Vaivari piedāvātās rehabilitācijas  iespējas ir daudzpusīgas un modernas, līdztekus augstai speciālistu profesionalitātei, centrā ir pieejamas arī jaunākās tehnoloģijas, tai skaitā rehabilitācijas robottehnoloģijas, kuru klāsts ir viens no plašākajiem Baltijā. Centrs ir atzīts par piemērotu ārstniecības iestādi šādiem īpaši komplicētiem gadījumiem, kad nepieciešama plaša multidisciplināra pieeja problēmu risinājumam.

    Rehabilitācijas komandā, līdztekus fizikālās un rehabilitācijas medicīnas ārstam un fizioterapeitiem, ergoterapeitiem, mākslu terapeitiem, iesaistīti arī tehniskie ortopēdi, kas ir prasmīgi speciālisti protezēšanā un ortozēšanā. Atbalstu Ukrainas pacientu rehabilitācijā arī šoreiz sniedz Nacionālo Bruņoto spēku psihologu un kapelānu dienests. 

    NRC Vaivari speciālisti šos smagi cietušos karavīrus iesaistīs arī sporta un rekreācijas aktivitātēs, jo daļa no viņiem nevarēs atgriezties ierindā, bet būs jāatrod spēks ar smagu invaliditāti dzīvot tālāk.

    “Ieguvums ir abām pusēm, arī mums ir iespēja paplašināt savas varēšanas profesionālās un tīri cilvēciskās robežas  un saprast, cik svarīgi ir palīdzēt cilvēkiem , kas aizstāv savu zemi” saka  NRC Vaivari vadītāja Dr. Anda Nulle.

    Kopš 2014. gada NRC Vaivari rehabilitācijas kursu ar Latvijas valsts atbalstu izgājušas 33 Ukrainas karā cietušās militārpersonas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē