• Ārste: Nevis sejas aizsargmasku valkāšana, bet gan Covid-19 pneimonija ierobežo tavu brīvību

    Skaistumkopšana
    Ziņu aģentūra LETA
    15. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Nevis sejas aizsargmasku valkāšana, bet gan Covid-19 pneimonija ierobežo tavu brīvību, šādu nostāju sociālajā platformā Facebook pauda Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Intensīvās terapijas un reanimācijas nodaļas vadītāja un reanimatologs-anesteziologs Inga Krupnova.

    Reaģējot uz atsevišķu sabiedrības locekļu pausto sakarā ar neseno prasību par mutes vai deguna aizsegu lietošanu virknē publisko vietu, ārste izklāstījusi savu nostāju par Covid-19 un cilvēkiem, kuri apšauba vīrusa pastāvēšanu.

    «Esmu ārsts-reanimatologs un teikšu to, ko noteikti zinu – nav grūti paelpot 15 minūtes maskā, veicot pirkumus veikalā, grūti ir elpot ar Covid-19 pneimoniju,» norādīja mediķe. Viņa skaidroja, ka nevis maskas, bet gan Covid-19 ierobežo brīvību.

    Krupnova paudusi, ka ikdienā viņai vairākas stundas ir jāstrādā aizsargterpā un respiratorā. «Vai šādi darba apstākļi nav mūsu brīvības ierobežošana? Laikam ir, tomēr ne es, ne mani kolēģi neesam gatavi pārbaudīt uz savas ādas sazvērestības teoriju piekritēju kliedzienus par vīrusa neesamību, zombēšanu,» klāstīja mediķe.

    Viņa tostarp stāstīja, ka «pieaugušam cilvēkam ir grūti nogulēt pieslēgtam pie monitoriem un sistēmām, ir grūti būt tik stipri bezpalīdzīgam slimības dēļ, ka nevar aiziet pat uz tualeti, un tu kļūsti atkarīgs no citiem līdzcilvēkiem».

    «Vēl grūtāk ir tad, kad hipoksijas dēļ sākās apziņas traucējumi, kad tev vairs nav spējas saprast, kas esi tu pats un kas ar tevi notiek» norādīja Krupnova, piebilstot, ka «grūtāk ir arī tad, kad tevi aizmidzina un pieslēdz pie mākslīgās plaušu ventilācijas». Tāpat mediķe uzsvēra, ka šādos gadījumos smagi ir arī radiniekiem, kuriem nav iespējas apmeklēt pacientu vai atvadīties no viņa.

    Ārste arī izcēlusi atsevišķas sabiedrības daļas pausto nostāju par sejas aizsargmasku valkāšanu, norādot, ka pret šo prasību iestājas «dažs labs populistiski noskaņots politiķis, kurš sākotnēji cīnījās par mediķu algu palielināšanu, bet šobrīd cīnās par brīvību bez maskām, pārmet mediķiem, ka esam iesaistīti sazvērestībās pret Latvijas tautu".

    Viņas ieskatā trakākais ir tas, ka šādiem cilvēkiem ir simtiem sekotāju, kuri ir tālu no medicīnas, bet kuri savos komentāros ir gatavi «linčot» Latvijas mediķus, «tikai tāpēc, ka vienkārši esam».

    «Neapšaubāmi, šos neticīgos gribētos uzaicināt uz slimnīcu kā brīvprātīgus palīgus, jo mums tiešām trūkst cilvēku. Protams, ka G kungam varam piedāvāt opciju pastrādāt bez aizsarglīdzekļiem boksos. Bet tas būs tikai tāds bērnišķīgs gājiens,» piebilda Krupnova.

    Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī atklāti 114 jauni inficēšanās ar Covid-19 gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati. Šis ir otrais lielākais vienā dienā reģistrēto jauno inficēto skaits kopš 9.oktobra, kad tika atklāti 137 Covid-19 gadījumi.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē