• Ar Covid-19 sasirdzis Daugavpils 16.vidusskolas audzēknis; klasei nosaka attālinātās mācības

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    14. septembris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Sākot ar šodienu, vienai no Daugavpils 16.vidusskolas 9.klasēm mācības nodrošina attālināti, jo vienam no audzēkņiem konstatēta saslimšana ar Covid-19, aģentūrai LETA apstiprināja iestādes direktore Olga Dukšinska.

    Sasirgušais skolēns ir apmeklējis skolu, tāpēc pieņemts lēmums par attālinātajām mācībām visiem klasesbiedriem. Dukšinska klāstīja, kas svētdien skola, Izglītības pārvalde un epidemiologi strādāja, lai apzinātu ģimenes un nodrošinātu attālināto mācību procesu.

    Skolas personāls pirms mācību gada sākuma veicis Covid-19 testus, un tie bijuši negatīvi. Plānots, ka arī šonedēļ skolas darbinieki veiks testus. Tāpat iestādei līdz nedēļas vidum jāiesniedz plāns par turpmāko mācību procesa organizēšanu.

    Plašāku informāciju Dukšinska nesniedza.

    Skolas iekšējie noteikumi paredz, ka iestādē nedrīkst uzturēties trešās personas. Lai mazinātu skolēnu plūsmu saskarsmi, 1.-6.klašu skolēni mācās vienā kabinetā, 7.-12.klašu skolēni – pārsvarā vienā kabinetā. Skolēnu ēdināšana notiek piecos garos starpbrīžos. Taču izglītības procesā īstenotais modelis var tikt mainīts atbilstoši epidemioloģiskajai situācijai skolā un valstī.

    Savukārt pašvaldības izpilddirektore Sabīne Šņepste aģentūrai LETA pauda, ka par mācību procesa organizēšanu iestādēs gadījumos, ja konstatēts Covid-19, ir pilnvarota lemt Izglītības pārvalde.

    Kā vēstīts, svētdien Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) ziņoja, ka starp aizvadītajā diennaktī konstatētajiem sasirgušajiem ar Covid-19 viens ir bērns vecumā no desmit līdz 19 gadiem.

    Tāpat vēstīts, ka saslimšana ar Covid-19 konstatēta diviem pašvaldības AS «Daugavpils siltumtīkli» darbiniekiem. Šņepste pastāstīja, ka Covid-19 testi veikti arī citiem uzņēmuma darbiniekiem, taču tie bijuši negatīvi. Plānots, ka pēc laika tiks veikti atkārtoti testi. Savukārt sasirgušie atrodas mājas karantīnā.

    Neskatoties uz to, ka kopš septembra sākuma pilsētā vērojams saslimstības pieaugums, gan «Daugavpils siltumtīkli», gan pārējie pašvaldības uzņēmumi un iestādes turpina darbu ierastajā režīmā. Šņepste uzsvēra, ka nevienam no domes vai pašvaldības iestāžu darbiniekiem nav konstatēts Covid-19.

    Pašvaldībai arī neesot informācijas par iespējamiem Covid-19 perēkļiem pilsētā.

    Saskaņā ar SPKC datiem Daugavpilī saslimstības pieaugums ir vērojams kopš septembra sākuma, un šajā laikā saslimušo skaits ir pieaudzis vairākkārt. Līdz svētdienai bija zināms par 21 ar Covid-19 sasirgušo pilsētā.

    Augusta nogalē LETA ziņoja, ka, sākoties jaunajam mācību gadam, Daugavpilī vienam skolēnam karantīnā tiks nodrošināts attālināts mācību process, jo viņa ģimenē konstatēta saslimšana ar Covid-19.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē