• Ar Covid-19 inficējušies krievu mediķi, kuri saņēma Sputņik V vakcīnu

    Sabiedrība
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    11. novembris, 2020
    2 komentāri

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Trīs mediķi Sibīrijā, kas bija saņēmuši jauno koronavīrusa vakcīnu Sputņik V, ir inficējušies ar Covid-19, atsaucoties uz krievu medijiem, vēsta Newsweek.

    Altajas reģiona pārstāvji gan norāda, ka mediķi varētu būt inficējušies īsi pirms tam, kad tika vakcinēti, raksta portāls amic.ru.

    Altajas reģiona galvenā epidemioloģe Irina Pereladova portālam uzsvērusi, ka nav garantijas, ka persona pēc vakcinēšanās nesaslims ar koronavīrusu, jo viņi varētu būt inficējušies pirms potes un atrodas inkubācijas periodā.

    Dienu pirms pirmās vakcinēšanās attiecīgo medicīnas darbinieku analīzēs bija negatīvs antiķermeņu rādītājs, bet Pereladova norāda, ka pirms potēšanās cilvēki parasti netiek pārbaudīti, vai nav inficējušies. “Mēs vienkārši nolēmām pārbaudīt mūsu reģiona ārstus pirms vakcinēšanas. Faktiski, tas bija tīrs eksperiments,” viņa saka.

    The Moscow Times ziņo, ka oficiālās personas sākotnēji paziņojušas, ka šiem trim medicīnas darbiniekiem ir injicēts placebo, nevis reāla Covid-19 vakcīna. Visi trīs jau esot atlabuši.

    Kopumā 42 mediķi Altaja reģionā saņēmuši jauno Sputņik V vakcīnu kopš Krievijā aizsāka pirmās līnijas pārstāvju vakcināciju. Pirmo poti viņi saņēma septembra beigās, bet otro vajadzēja saņemt pēc 21 dienas.

    Krievijas izstrādātā Sputņik V vakcīna bija pirmās Civod-19 zāles, ko sāka izmantot. Vakcīnas trešās fāzes klīniskā testēšana vēl notiek, taču Krievijas Veselības ministrija paziņojusi, ka tās efektivitāte ir 90%. Šī informācija tika izplatīta īsi pēc tam, kad par veiksmīgu vakcīnas testēšanu paziņoja farmācijas kompānijas Pfizer un BioNTech.

    2 komentāri

    jānis Zarovskis
    tad prieks kam tā zombēšana visa ? priekš kam veselam cilvekam vajag ar tādu skubu iegrūzt ribās visādus tur draņķus nepārbaudītus ? Kas par steigu ? Valdība , sakiet taisnību cilvēkiem , nevis melojiet ! Kāpēc nav oficialas diskusijas TV ? Demokrātiskas , protams , ne jau vienpusējas tikai , kā notiek pašreiz . Bez cenzūras .
    jānis Zarovskis
    ar ko tad geitsa finansētā būs labāka par to sputņiku ? Valdība , izskaidrojiet atklātās diskusijās !No kurienes tiek pagrābti visādi tur statistikas skaitļi ? Vārdus , uzvārdus , kuri miruši , cik no viņiem saņemuši kompensāciju par visādu drazu izmēģinājumiem ! Cik tiesvedības iesniegtas , vai vispār darbojās ?

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē