• Uzmanies! Latvijas tirgū izplatīti nesertificēti dezinfekcijas produkti ar viltotu zīmolu

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    31. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Dezinfekcijas līdzekļu ražotājs Eco Forte brīdina, ka tirgū parādījušies nesertificēti produkti, kuri izplatīti ar viltotu Eco Forte zīmolu. Viltotā produkcija izplatīta vairākās interneta tirdzniecības vietās un ar starpnieku palīdzību.

    Uzņēmums ar iesniegumu vērsies Latvijas Veselības inspekcijā un citās atbildīgajās iestādēs, un aicina iegādāties produkciju tikai no oficiālā izplatītāja vai pārliecināties par produktu izcelsmi, sazinoties ar uzņēmuma pārstāvjiem. 

    “Diemžēl augsto pieprasījumu pēc dezinfekcijas līdzekļiem izmanto arī negodprātīgas personas. Mūsu rīcībā esošā informācija liecina, ka produkciju ar viltoto Eco Forte un EF Pro zīmolu saņēmušas arī vairākas Latvijas pašvaldības, tāpēc esam vērsušies ar iesniegumu atbildīgajās iestādēs, tai skaitā Patērētāju aizsardzības centrā, Konkurences padomē un Veselības inspekcijā,” informēja uzņēmuma izpilddirektors Armands Alvaters.

    Uzņēmums uzsver, ka iegādājoties Eco Forte dezinfekcijas līdzekļus ar starpnieku palīdzība, pircēji aicināti ievērot piesardzību un pārliecināties par produkcijas izcelsmi, sazinoties ar uzņēmumu. Lai novērstu iespējamo kaitējumu, uzņēmums patlaban izstrādā jaunu produkcijas marķējumu, ko nav iespējams viltot.

    Arī Latvijas Veselības inspekcija aicinājusi dezinfekcijas līdzekļus iegādāties tikai veikalos un aptiekās, vai arī no uzticama ražotāja, kuram ir visi nepieciešamie ražošanas sertifikāti.

    Iegādājoties nelegālus dezinfekcijas līdzekļus pircēji riskē ar to, ka produkti nebūs efektīvi. Iegādājoties dezinfekcijas līdzekli, jāpievērš uzmanība arī tam, vai produkts ir reģistrēts Latvijā un saņēmis biocīdu inventarizācijas numuru, savukārt etiķetē aktīvās vielas nosaukumam, koncentrācijai, norādījumiem, kur līdzekli var lietot, kā arī informācijai, pret kādiem organismiem līdzeklis izmantojams. Jāņem vērā arī tas, ka virsmām paredzētos dezinfekcijas līdzekļus nedrīkst izmantot uz ādas un tie nav domāti cilvēku higiēnas vajadzībām.

    Eco Forte dezinfekcijas līdzekļi nesatur spirtu. Tie ražoti īpašā elektrolīzes procesā, kā rezultātā tiek iegūta aktīvā viela: no nātrija hlorīda elektrolīzes procesā ģenerēts aktīvais hlors 0,05% jeb hipohlorskābe (ķīmiskā formula HOCL). Hipohlorskābe (Hypochlorous acid) ir viens no efektīvākajiem dezinfekcijas līdzekļiem.

    Viela ir identiska cilvēka balto asinsķermenīšu radītajam aizsardzības mehānismam, kas ne tikai nogalina patogēnus, bet arī ievērojami samazina to atkārtotu rašanos.

    Eco Forte dezinfekcijas šķīdumi atbilst kvalifikācijas prasībām, ko nosaka Eiropas Regula (EK) Nr. 127/2008 un Biocīdo produktu regulai (BPR, Regula (ES) 528/2012.

    Ņemot vērā lielo pieprasījumu pēc dezinfekcijas līdzekļiem, uzņēmums martā palielinājis ražošanas apjomu trīs reizes – no 700 litriem līdz divām tonnām dezinfekcijas šķidruma dienā. Šobrīd uzņēmums iegādājies jaunu ražošanas iekārtu, kas jau nākamajā nedēļā ļaus vēl vairāk palielināt ražošanas jaudu. Ja līdz šim uzņēmums ar dezinfekcijas līdzekļiem primāri apgādāja  medicīnas iestādes un valsts institūcijas, tagad tie būs plašāk pieejami arī privātpersonām.  

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē