• Stradiņa slimnīcai vērtīgs jaunieguvums — Latvijā radīta attālinātas pacientu ķermeņa temperatūras uzraudzīšanas sistēma

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    26. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Publicitātes foto
    Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca saņēmusi Latvijas uzņēmuma SAF Tehnika jaunāko inovāciju – Aranet bezvadu sensorus, kas paredzēti attālinātai pacientu ķermeņa temperatūras uzraudzīšanai, informē slimnīca.

    Koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 ir prasījusi daudzu cilvēku dzīvības visā pasaulē, skarbi parādot veselības aprūpes sfēras trūkumus liela mēroga pandēmijas laikā. Aranet automatizētā monitoringa sistēma radīta ar cerību sniegt nepieciešamo atbalstu veselības aprūpes speciālistiem, kā arī samazināt saslimšanas riskus. Produkts var ievērojami atvieglot mediķu darbu laikā, kad Covid-19 pandēmijas dēļ slimnīcu personāls ir īpaši pārslogots.

    Aranet medicīnas termometrs ir augstas kvalitātes monitoringa sistēma nodrošina precīzu un automātisku pacientu temperatūras datu savākšanu. Uzstādītie brīdinājuma signāli ļauj medicīnas personālam ātrāk reaģēt uz akūtām pacientu temperatūras izmaiņām. Vienai Aranet bāzes stacijai iespējams pievienot līdz pat 100 sensoriem, dodot iespēju attālināti pārraudzīt pacientus, nenonākot ar tiem tiešā saskarē. Aranet iebūvētā atmiņa nodrošina nepārtrauktu datu reģistrēšanu un uzglabāšanu 10 gadu garumā arī interneta pārrāvumu gadījumā.

    ”Šajā ārkārtas situācijā Latvijas uzņēmumiem, tāpat kā ārstniecības iestādēm, ir nācies meklēt inovatīvus risinājumus un jaunu pieeju darba ikdienai. Ir liels gandarījums par to, ka varam atzīt – mums tas izdodas! Varam pielāgoties, varam nodrošināt palīdzību mūsu slimnīcas pacientiem, ieviešot ārstu un māsu ikdienas darbā arī dažādus jaunus tehnoloģiskus risinājumus. Tādēļ dubults prieks par saņemto dāvinājumu – Latvijas uzņēmuma radīto ķermeņa temperatūras mērīšanas sistēmu, kas būtiski atvieglos atbildīgo ikdienas darbu mūsu māsām, kuru trūkuma dēļ darbinieki nereti piedzīvo pārslodzi," uzsver Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš.

    “Pasaule ir nokļuvusi sen nepieredzētā situācijā. Pēdējo reizi globāla pandēmija izcēlās 1918. gadā. Zināšanu, ko un kā darīt, nevienam nav. Pasaule mācās darot. Arī mēs. Pirmajā ārkārtas situācijas nedēļā uzrakstījām un iesniedzām ES projektu HORIZON 2020 programmā cīņai ar Covid-19 pandēmiju.

    Es nezinu nevienu, kurš 48 stundās būtu uzrakstījis un iesniedzis Briseles zinātņu programmas projektu.

    SAF to paveica, paldies mūsu darbiniekiem. Tas bija sākums produktam Large-Scale Wireless Body Temperature Monitoring Solution for Hospitals. Negaidot iespējamo grantu, mēs esam radījuši termometra pirmo versiju un sākuši to piedāvāt visā pasaulē,” saka Normunds Bergs, uzņēmuma SAF Tehnika valdes priekšsēdētājs.

    “Sadarbība ar Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcu ir  būtisks solis medicīnas sensoru attīstības virzienā. Reālie slimnīcas apstākļi ļaus labāk izprast medicīnas jomas specifiku un pilnveidot mūsu produktu portfeli," norāda Edgars Spārniņš, Aranet Produktu vadītājs uzņēmumā SAF Tehnika.

    Aranet ir uzņēmuma SAF Tehnika zīmols, kura paspārnē tiek attīstītas bezvadu sensoru tehnoloģijas. Akciju sabiedrība SAF Tehnika ir Latvijas uzņēmums, kas jau 20 gadus ražo bezvadu datu pārraides risinājumus un tā produkcija tiek lietota vairāk nekā 130 pasaules valstīs. Uzņēmums ir izstrādājis virkni bezvadu sensoru risinājumu tādām nozarēm kā agronomija un hortikultūra, ēku apsaimniekošana, pārtikas pārstrāde, lielveikali un daudzām citām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē