• Otro dienu pēc kārtas konstatēts Covid-19 nāves gadījums Latvijā

    Aktuāli
    Santa.lv
    Santa.lv
    28. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Aizvadītajā diennaktī konstatēts vēl viens nāves gadījums Covid-19 pacientam , kā arī četri jauni saslimšanas gadījumi, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

    Pēdējais mirušais bija vecuma grupā no 70 līdz 75 gadiem, un arī šai personai bez Covid-19 infekcijas bija vairākas hronskas saslimšanas.

    Iepriekšējā diennaktī veikti 1951 izmeklējums cilvēkiem ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19 un infekcija apstiprināta četrām personām.

    Līdz šim Latvijā kopā veikti 105 504 izmeklējumi personām ar aizdomām par Covid-19, apstiptināti kopumā 1061 saslimušais, kā arī konstatēti 24 nāves gadījumi. 

    Slimnīcās šobrīd ārstējas 23 pacienti, pēdējās diennakts laikā stacionēta viena persona. 20 pacientiem ir vidēji smaga slimības gaita, trim – smaga, informē Nacionālais veselības dienests. No stacionāra līdz šim izrakstīti 149 cilvēki.

    Interaktīvo karti ar reģistrētajiem gadījumiem Latvijas novados var skatīt šeit.

    No Covid-19 Latvijā līdz šim atveseļojušies 741 cilvēks, kuri, saņemot divus negatīvus analīžu rezultātus pēc Covid-19 simptomu pazušanas, izņemti no jaunā koronavīrusa pacientu reģistra.

     

    Kopš inficēto uzskaites sākuma visvairāk saslimušo reģistrēts vecuma grupā no 30 līdz 39 gadiem jeb 20% no visiem saslimušajiem. Otra inficētākā vecuma grupa ir  no 40 līdz 49 gadiem (18%). No 50 līdz 59 gadus vecu iedzīvotāju vidū konstatēto Covid-19 pacientu skaits ir 17% no kopējā saslimušo skaita.

    Vismazākais saslimušo skaits ir vecuma grupā līdz deviņiem gadiem – 2%, tad seko nākamā vecuma grupa no 10 līdz 10 gadiem (4%) un vecuma grupa virs 80 gadiem (5%), taču tajā ir lielākais mirušo skaits – deviņi. Septiņi mirušie ir vecuma grupās 50–59 un 70–79 gadi.

    Lielākoties ar Covid-19 slimo vīrieši nekā sievietes – 52% pret 48%.

    Covid-19 intensitāte Rīgā ir 87,3 inficētie uz 100 000 iedzīvotājiem jeb 552 cilvēki.

    Augstākā Covid-19 intensitāte pēc saslimušo konstatēšanas sociālās aprūpes centrā Mārsnēni — infekcija atklāta četriem pansionāta darbiniekiem un 17 iemītniekiem —  tagad ir Priekuļu novadā, kur uz 100 000 iedzīvotāju reģistrēti 394,4 saslimušie jeb 44 personas. Otrajā vietā ir Kocēnu novads ar 171,5 sasirgušajiem, bet trešajā ierindojas Stopiņu novads ar 129,1 inficēto uz 100 000 iedzivotājiem.

    Kopumā Latvijā Covid-19 intensitāte ir 55,1 inficētie uz 100 000 iedzīvotājiem, pozitīvi ir 1,0% testu.

    Lielākais slimības uzplaiksnījums līdz šim notika marta beigās, kad saslimšanu ar Covid-19 atklāja 27 personām kristīgās draudzes Zilais krusts vīriešu patversmē Rīgā. Aprīļa vidū saslimšanu konstatēja vēl 22 šīs patversmes klientiem. Lielākais saslimušo skaits, kas konstatēts vienas diennakts laikā, bija 31. martā – 48 inficētie.

    Kā ziņots, 25. martā valsts apmaksātajām Covid-19 analīzēm tika pieskaitītas par maksu veiktās analīzes, līdz ar to veikti analīžu skaita pārrēķini, sākot ar 2. martu.

    Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs 25. martā preses konferencē uzsvēra, ka šī diena ir nozīmīga ar to, ka pirmo reizi konstatēti pacienti, kuriem nav skaidra epidemioloģiskā saite ar kādu konkrētu saslimšanas gadījumu vai ceļojumiem uz ārzemēm.

    Saslimšanas gaita nebija izsekojama vairākiem cilvēkiem, todien skaidroja SPKC pārstāvis. Šie cilvēki dzīvo Rīgā, tomēr tos nevieno, piemēram, kāda profesionāla darbība. Minēto pacientu vidū ir gan studenti, gan pensionāri, un lielākoties šie cilvēki analīzes veikuši par saviem līdzekļiem.

    Kā zināms, līdz 9. jūnijam pagarināta Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, vienlaikus lemjot par būtisku dažādu ierobežojumu atvieglošanu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē