• Lietuvā inficēšanās ar Covid-19 atklāta 18 šoferiem no Uzbekistānas, kas ieradušies caur Rīgas lidostu

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    15. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Jaunā koronavīrusa perēklis Lietuvā atklāts Kauņas starptautisko kravas autopārvadājumu uzņēmumā Hegelmann Transporte, kur inficēšanās konstatēta 18 tālbraucējiem šoferiem no Uzbekistānas, kas Lietuvā ieradušies caur lidostu Rīga, liecina Lietuvas veselības iestāžu sniegtā informācija.

    Par pirmo inficēšanās gadījumu šajā uzņēmumā Lietuvas Nacionālais sabiedrības veselības centrs paziņoja 10. jūlijā, norādot, ka inficētais Rīgā ielidojis kopā ar vēl 23 tālbraucējiem šoferiem no Uzbekistānas, kuri tālāk uz Lietuvu vesti ar autobusiem caur Grenctāles robežpunktu.

    Tagad inficēšanās konstatēta jau 18 uzņēmumā Hegelmann Transporte strādājošajiem šoferiem no Uzbekistānas, trešdien pavēstīja Lietuvas Veselības ministrija. Pēc ministrijas sniegtās informācijas,  visi inficētie ir izolēti un Nacionālā sabiedrības veselības centra darbinieki noskaidro viņu kontaktus.

    Koronavīrusa testi tiek veikti apmēram 200 kompānijas Hegelmann Transporte darbiniekiem, intervijā Lietuvas sabiediskajam radio trešdien sacīja Nacionālā sabiedrības veselības centra Viļņas departamenta direktore Rolanda Liņģiene.

    Viņa gan pieļāva, ka atklāto inficēšanās gadījumu skaits šajā uzņēmumā varētu arī būtiski nepieaugt, jo šoferiem no Uzbekistānas neesot bijis tuvu kontaktu ar citiem kompānijas darbiniekiem.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē