• Kariņam, Puntulim, Ģirģenam, Petravičai, Šuplinskai un Bordānam Covid-19 analīžu testi negatīvi

    Slavenības
    Ziņu aģentūra LETA
    22. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Premjerministram Krišjānim Kariņam (JV), kultūras ministram Naurim Puntulim (VL-TB/LNNK), iekšlietu ministram Sandim Ģirģenam (KPV LV), labklājības ministrei Ramonai Petravičai (KPV LV), izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai (JKP), tieslietu ministram Jānim Bordānam (JKP LV) un aizsardzības ministram Atim Pabrikam (AP) analīžu testi uz koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 bijuši negatīvi.

    Kariņš mikroblogošanas vietnē Twitter ir pavēstījis, ka viņa analīžu rezultāti ir negatīvi un paskaidrojis, ka pēdējo reizi ar inficēto kolēģi kontaktējies 16.martā, tāpēc pašizolācijā viņam jāatrodas līdz 30.martam. Vienlaikus premjers uzsvēra, ka valdības darbs turpināsies attālināti.

    Par to, ka testa rezultāti ir negatīvi arī citiem minētajiem ministriem, aģentūra LETA uzzināja no viņiem pašiem vai viņu padomniekiem. Visi ministri, tāpat kā premjers, ievēros pašizolāciju līdz 30.martam.

    Ārlietu ministrijas pārstāvis Jānis Beķeris aģentūrai LETA pavēstīja, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) testu nav veicis, jo netika atzīts par kontaktpersonu, tomēr no šodienas ministrs strādās attālināti.

    Arī Aizsardzības ministrijas preses pārstāvis Kaspars Galkins aģentūrai LETA atbildēja, ka ne visiem ministriem pārbaudes tika veiktas, jo visi ministri nav bijuši kontaktgrupā. Pabriks šajā grupā nav, tāpēc nav arī izolācijā.

    Jau ziņots, ka Saeimas deputāta Artusa Kaimiņa saslimšanas ar Covid-19 dēļ Slimību profilakses un kontroles cents (SPKC) izmeklēs visus parlamentāriešus un citus parlamenta darbiniekus, sestdien žurnālistiem paziņoja SPKC pārstāvis Jurijs Perevoščikovs.

    Tāpat cilvēkiem, kuri ir kontaktējušies ar Kaimiņu, turpmākās 14 dienas ir jāpavada pašizolācijā, sekojot līdzi savam veselības stāvoklim un nepieciešamības gadījumā vēršoties pēc mediķu palīdzības.

    Ņemot vērā, ka Kaimiņš kontaktējies arī ar valdības pārstāvjiem un piedalījies koalīcijas partiju Sadarbības padomes sēdēs, pašizolēties nepieciešams arī valdības locekļiem, tostarp Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV)

    Kā ziņots, saistībā ar Covid-19 izplatību sabiedrības veselības nolūkos Ministru kabinets turpmāk strādās attālinātā režīmā, netiekoties klātienē, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā. Koalīcijas darbs, tajā skaita sadarbības sanāksmes un valdības sēdes turpmāk notiks attālināti, pilnībā nodrošinot valdības darba nepārtrauktību.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē