• Igaunijā miruši trīs ar Covid-19 saslimušie, Lietuvā inficēto skaits pārsniedz četrus simtus

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    29. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Igaunijā reģistrēti jau trīs nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19, liecina oficiāli publiskotā informācija. Koronavīrusa pandēmijā visā pasaulē miruši vairāk nekā 30 000 cilvēku, divas trešdaļas no tiem Eiropā.

    Svētdien bijuši divi nāves gadījumi – Sāmsalā miris 90 gadus vecs veco ļaužu pansionāta iemītnieks, savukārt Rietumtallinas slimnīcā  miris 83 gadu vecs pacients.

    Jau ziņots, ka pirmais nāves gadījums Igaunijā tika reģistrēts trešdien, kad Rietumtallinas slimnīcā mira 83 gadus veca sieviete.

    Igaunijā aizvadītās diennakts laikā inficēšanās ar koronavīrusu apstiprināta vēl 39 cilvēkiem, un kopumā valstī vīruss līdz šim diagnosticēts 679 cilvēkiem, paziņojis Veselības departaments.

    No visiem saslimušajiem 56 ārstējās slimnīcā, no viņiem desmit ir kritiskā stāvoklī. 

    Koronavīrusa pandēmijā visā pasaulē miruši vairāk nekā 30 000 cilvēku, divas trešdaļas no tiem Eiropā, liecina oficiālā informācija, ko ziņu aģentūra AFP apkopojusi sestdien līdz plkst.21 pēc Latvijas laika.

    Slimība kopumā prasījusi 30 003 cilvēku dzīvības, un Eiropā vien no tās miruši 21 334 cilvēki, tai skaitā Itālijā 10 023.

    Spānijā ar jaunā koronavīrusa izraisīto sliīmību Covid-19 miruši jau vairāk nekā 6000 cilvēki.

    Pēc Veselības ministrijas svētdien publiskotajiem datiem,  aizvadītajā diennaktī ar Covid-19 miruši 838 cilvēki, līdz ar to ar šo slimību mirušo skaits pieaudzis līdz 6528.

    Savukārt apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits pagājušajā diennaktī palielinājies par 9% līdz 78 797.

    Atbilstoši Spānijā notektajiem jaunā koronavīrusa ierobežošanas pasākumiem cilvēki drīkst atstāt mājas tikai gadījumos, ja nav iespējams strādāt attālināti un jādodas uz darbu,  lai nopirktu pārtiku, saņemtu medicīnisko palīdzību vai dotos neilgā pastaigā ar suni.

    Lielbritānijā ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 mirušo skaits pārsniedzis tūkstoti, paziņojusi Veselības ministrija.

    Pēc ministrijas sestdien publiskotajiem datiem, iepriekšējā diennnaktī ar Covid-19 miruši 260 cilvēki, līdz ar to mirušo skaits pieaudzis līdz 1019.

    Apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits palielinājies līdz 17 089.

    Jau ziņots, ka inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta arī Lielbritānijas premjerministram Borisam Džonsonam un veselības ministram Metjū Henkokam.

    Francijā ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 mirušo skaits pārsniedzis 2000, pavēstījusi Francijas valdība.

    Pēc sestdien publiskotajiem datiem, iepriekšējā diennaktī ar Covid-19 miruši 319 cilvēki, līdz ar to mirušo skaits palielinājies līdz 2314.

    Savukārt apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits iepriekšējā diennaktī pieaudzis lpar 4611 līdz 37 575.

    Francijas premjerministrs Eduārs Filips brīdināja, ka cīņa pret koronavīrusu tikai sākas.

    «Gribu pateikt skaidri un godīgi. Cīņa tikai sākas,» preses konferencē sestdien sacīja Filips.

    «Aprīļa pirmās piecpadsmit dienas būs daudz grūtākas nekā [marta pēdējās] piecpadsmit dienas,»  teica Francijas valdības vadītājs.

    Amerikas Savienotajās Valstīs jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 upuru skaits trīs dienu laikā vairāk nekā divkāršojies, pārsniedzot 2000, paziņojusi Džonsa Hopkinsa universitāte.

    Pēc sestdien publiskotajiem datiem, ar Covid-19 ASV miruši 2010 cilvēki, un  517 jeb apmēram ceturtdaļa nāves gadījumu reģistrēti valsts lielākajā pilsētā Ņujorkā.

    Vēl trešdien ASV mirušo skaits bija 928. Savukārt apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits ASV pārsniedzis 121 000.

    Inficēšanās gadījumu skaits ar jauno koronavīrusu ASV var sasniegt vairākus miljonus, bet nāves gadījumu skaits ar tā izraisīto slimību Covid-19 – pārsniegt 100 000, svētdien paziņoja ASV Nacionālā alerģijun un infekcijas slimību institūta vadītājs Entonojs Fauči.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē