• Gados jaunākiem pensionāriem ģimenes ārsta līdzmaksājumus šogad nesamazinās

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    4. jūnijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Foto: Shutterstock
    Attēlam ir ilustratīva nozīme
    Šogad jaunākiem pensionāriem ģimenes ārsta līdzmaksājumus nesamazinās, bet pie šī jautājuma plānots atgriezties, ņemot vērā finanšu iespējas 2021.gadā, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas (VM) pārstāve Anna Strapcāne.

    Šogad pensionēšanās vecums ir 63 gadi un deviņi mēneši. No šī gada pensionāri no 65 gadu vecuma par ģimenes ārsta apmeklējumu maksā vienu eiro līdzšinējo 1,42 eiro vietā. Savukārt pārējiem iedzīvotājiem, tostarp ap 47 700 jaunāka gadagājuma pensionāru, līdzmaksājums ir palielināts līdz diviem eiro.

    Skaidrojot šo lēmumu, ministrijā norāda, ka, analizējot situāciju, esot secināts, ka efektīvāk būšot pārskatīt pacientu līdzmaksājumus kopumā tajā brīdī, kad būs zināmas 2021. gada budžeta iespējas. «Jebkuram lēmumam ir ilgtermiņa ietekme, tāpēc jāsaprot, vai tam būtu nepieciešamais finansējums,» skaidroja Strapcāne.

    Jau ziņots, ka tikšanās laikā ar Latvijas Pensionāru federāciju šī gada februārī veselības ministre Ilze Viņķele pavēstīja, ka VM apsver iespēju samazināt līdzmaksājumu par ģimenes ārsta apmeklējumu arī pensionāriem, kas jaunāki par 65 gadiem.

    Pēc ministres paustā, tika veikti aprēķini par pārējo pensijas vecumu sasniegušo iedzīvotāju iekļaušanu tajā iedzīvotāju grupā, kuriem līdzmaksājums par ģimenes ārsta apmeklējumu ir samazināts.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē