• Cēsu klīnikā no pirmdienas atjaunos ambulatoros pakalpojumus

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    8. maijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    No pirmdienas, 11.maija, Cēsu klīnika paplašinās pieejamību ambulatorajām speciālistu konsultācijām un diagnostiskiem izmeklējumiem, liecina paziņojums klīnikas mājaslapā.

    Jau patlaban ir atjaunota iespēja pierakstīties gan ar e-pierakstu, gan reģistratūrā. Ar visiem pacientiem, kam vizītes bija atceltas vai pārceltas, klīnikas darbinieki jau ir sazinājušies, un pašlaik var pieteikt jaunas vizītes. 

    Gadījumos, ja rinda ir garāka par mēnesi, klīnika meklē iespējas piedāvāt papildu laiku speciālistu konsultācijām un izmeklējumiem, lai atbalstītu pacientus, kam ierobežojumu dēļ varēja samilzt kādas veselības problēmas. Ir divi pakalpojumi, uz kuriem rindas jau pašlaik ir līdz gada beigām - EHO kardiogrāfijas un galvas un kakla asinsvadu doplerogrāfijas izmeklējumi.

    Pacientu un darbinieku drošībai, lai ievērotu distanci un mazinātu savstarpējo kontaktu iespēju, klīnika pacientus aicina uz vizītēm ierasties ne agrāk kā 20 minūtes pirms noteiktās konsultācijas laika, kā arī izvērtēt nepieciešamību ņemt līdzi pavadošās personas.

    Jebkādi pakalpojumi tiks sniegti tikai pēc iepriekšēja pieraksta.

    Klīnika lūdz pacientus, kas ierodas uz ambulatoriem izmeklējumiem un konsultācijām, ievērot klīnikā noteiktos epidemioloģiskos pasākumus infekcijas izplatīšanās riska mazināšanai. Neievērojot šos nosacījumus, ārstniecības personām ir tiesības atteikt izmeklējumus un konsultācijas.

    Plānveida operācijas plānots atsākt no 18. maija. Klīnika vēsta, ka ir gatava atsākt ķirurģijas dienas stacionāra darbu, bet tā atsākšana būs atkarīga no Veselības ministrijas lēmuma, kas vēl nav pieņemts.

    Jau vēstīts, ka no 21. aprīļa Latvijā daļēji atjaunoti ambulatorie un diagnostikas pakalpojumi, kas Covid-19 krīzes dēļ bija pārtraukti no 23. marta, liecina veselības ministres Ilzes Viņķeles (AP) parakstītais rīkojums.

    Ministre tolaik norādīja, ka kopā ar mediķiem vienojusies par nepieciešamajiem drošības pasākumiem gan medicīnas personālam, gan pacientiem, lai varētu atsākt zobārstniecības, speciālistu konsultācijas, izmeklējumus un citus medicīnas pakalpojumus.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē