• Aizvadītajā diennaktī konstatēts rekordliels ar Covid-19 saslimušo skaits – 48 cilvēki

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    1. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Jaunā koronavīrusa izraisītā slimība Covid-19 pēdējā diennaktī apstiprināta vēl 48 cilvēkiem, bet kopumā ar to valstī saslimuši 446 cilvēki, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

    Iepriekšējā diennaktī Latvijā veikti 1003 izmeklējumi personām ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, bet līdz šim kopumā valstī veikti 15 810 Covid-19 testi. Patlaban ārstniecības iestādēs ir stacionēti 28 pacienti, no viņiem 25 ir ar vidēju slimības gaitu, bet trīs – ar smagu.

    Diennakts laikā kopējais ar Covid-19 saslimušo skaits Latvijā pieaudzis par 11%.

    Veselības ministrijas galvenais speciālists infektoloģijā Uga Dumpis mikroblogošanas vietnē Twitter norādījis, ka, analizējot šo [inficēto] skaitli, jāņem vērā lielais uzliesmojums patversmē ar daudzajiem gadījumiem. Dumpis skaidroja, ka daudzi ir pārbaudīti epidemioloģiskās izmeklēšanas rezultātā, attiecīgi visi pozitīvie gadījumi un kontakta personas ir karantīnā.

    Vakar tika paziņots, ka ar Covid-19 inficējušies vismaz 27 cilvēki kristīgās draudzes Zilais krusts vīriešu patversmē Rīgā. Starp inficētajiem ir gan patversmes klienti, gan darbinieki.

    Kopš ārkārtējā stāvokļa izsludināšanas visās Rīgas patversmēs ieviesti pastiprināti drošības pasākumi, tostarp jau pie ieejas patversmē klientiem tiek mērīta temperatūra, pārrunāti pašsajūtas jautājumi, kā arī sniegta informācija par Covid-19 saslimšanas simptomiem, slimības gaitu un higiēnas un drošības pasākumiem, kas noteikti valstī, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

    Patversmēs visiem darbiniekiem ir nodrošināti dezinfekcijas līdzekļi, respiratori, maskas un cimdi. Patversmes telpās klientiem pieejamās vietās ir izvietoti dezinfekcijas līdzekļi, atgādinājumi par roku mazgāšanu un citām higiēnas prasībām.

    Tāpat sociālā darba speciālisti pārrunā un skaidro ārkārtējās situācijas noteikumus, kā arī aicina stingri ievērot higiēnas prasības. Tie klienti, kas ir veseli un nevēlas iet prom no patversmes, var tajās uzturēties visu dienu, saņemot arī ēdināšanu trīs reizes dienā.

    Plānots, ka sešās patversmēs tuvākajā laikā tiks veikti laboratoriskie izmeklējumi. Martā vidējais personu skaits dienā, kuras izmantoja nakts patversmes pakalpojumus, bija 600 cilvēki.

    Ar Covid-19 kopumā ir inficējušies arī vismaz 26 medicīnas darbinieki.

    Jau ziņots, ka no 13. marta līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē