• Covid-19 konstatēts bērnu slimnīcas darbiniekam; BKUS turpina strādāt

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    21. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Bērnu klīniskajā universitātes slimnīcā (BKUS) konstatēts ar Covid-19 inficēts darbinieks, taču iestāde darbu turpinās.

    Covid-19 konstatēšana Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) darbiniekam nekādā veidā neapturēs pakalpojumu sniegšanu iestādē, otrdienas preses konferencē pavēstīja BKUS valdes locekle ārstniecības jomā Zane Straume.

    Inficētais darbinieks ir strādājis ārstniecības iestādes trešajā jeb Ķirurģijas nodaļā, kā rezultātā tika veiktas darbības, par kurām iepriekš jau tika nolemts, kad tika izveidots specifisks dokuments, kurā tiek aprakstīta darbība šādos gadījumos. Slimnīcas pārstāve Una Grenevica aģentūrai LETA paskaidroja, ka Ķirurģijas nodaļa uz dezinfekcijas laiku tiks lēgta, bet pēc tam atsāks darbu. Savukārt pacienti patlaban tiek pārvietoti uz Infekcijas slimību jeb septīto nodaļu un pēc dezinfekcijas tiks pārvietoti atpakaļ uz Ķirurģijas nodaļu.

    Latvijas Televīzijas rīcībā esošā informācija liecina, ka Covid-19 atklāts kādai māsu palīdzei. 

    Slimnīcā ir izveidots darbinieku saraksts, kuri ir bijuši saistīti ar minēto nodaļu attiecīgajā laikā, un vairākiem darbiniekiem ir noteikta karantīna. Patlaban tiek gaidīta informācija no Slimību kontroles un profilakses centra, kā rezultātā karantīnā esošo personu saraksts varētu mainīties atbilstoši centra lemtajam.

    Lai gan vēl nav zināms pacienta inficēšanās cēlonis, slimnīcas pārstāve apstiprināja, ka līdz šim ārstniecības iestādē ir ārstējušies Covid-19 pacienti.

    Atbilstoši Straumes paustajam, šo pacientu kopskaits ir bijis neliels un slimība noritējusi vieglā formā.

    Uzzinot par šo gadījumu, attiecīgi tika brīdināti arī pacienti, tostarp tie, kuri ārstējas mājās.

    Straume skaidroja, ka tie pacienti, kuri var turpināt ārstēšanos mājās, tika izrakstīti no slimnīcas, savukārt tie, kuriem nepieciešams palikt slimnīcā, tika pārvesti uz infekcijas nodaļu.

    Tāpat slimnīcas pārstāve apstiprināja, ka ir paredzēts testēt visas personas, kuras ir strādājušas šajā nodaļā.

    Vaicāta par potenciālu ārstniecības personāla saistību ar citām slimnīcām, Straume skaidroja, ka jau iepriekš tika uzrunāti visi šāda veida darbinieki un viņi tika mudināti izvēlēties strādāt primāri tikai vienā ārstniecības iestādē. Viņa norādīja, ka šis ir sarežģīts jautājums, bet slimnīcas vadība par to ir domājusi.

    Jau ziņots, ka Covid-19 pacienti iepriekš konstatēti arī Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā un Paula Stradiņa klīniskajā universitātes slimnīcā.

    Pēdējās diennakts laikā Latvijā reģistrēti deviņi jauni Covid-19 pacienti, kamēr kopumā līdz šim valstī konstatēti 748 ar Covid-19 sasirgušie.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē