• Covid-19 konstatēta vēl vairākiem medicīnas darbiniekiem

    Aktuāli
    Ziņu aģentūra LETA
    29. marts, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Jaunā koronvīrusa izraisītā slimība Covid-19 konstatēta vēl vairākiem medicīnas darbiniekiem, šodien preses konferencē sacīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

    Perevoščikovs skaidroja, ka līdztekus iepriekš atklātajiem gadījumiem, kad ar Covid-19 bija inficēti trīs medicīnas darbinieki Rēzeknes slimnīcā, onkoloģe Paula Stradiņa Klīniskajā universitātes slimnīcā, kā arī divi zobārsti klīnikās Rīgā, Covid-19 konstatēta vēl vairākiem nozares pārstāvjiem.

    SPKC ir saņēmis ziņas par vēl divu stomatologu saslimšanu ar Covid-19. Speciālistiem ir aizdomas, ka minētie medicīnas darbinieki varētu inficēties vienā pasākumā, kurā esot piedalījušies viesi no ārzemēm. SPKC izmeklē šo cilvēku saslimšanas gaitu.

    Tāpat SPKC ir informācija par vienas medmāsas inficēšanos ar Covid-19 kādā ambulatorās aprūpes iestādē.

    Ar vīrusu inficējies arī kādas Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigādes šoferis.

    Perevoščikovs uzsvēra, ka pieaugošais medicīnas darbinieku inficēšanās gadījumu skaits apliecina to, ka šī ir viena no pirmajām riska grupām. Līdz ar to ir sevišķi svarīgi mediķus informēt par visiem apstākļiem, kas varētu radīt risku saslimt ar Covid-19.

    No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

    Jau aprīlī medicīnas darbinieki, kuri strādā ar Covid-19 seku novēršanu saņemt piemaksas līdz pat 50% apjomā, paredz valdības lēmums.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē