• Pediatre, pneimoloģe Līga Berķe: Bērnam nav jātievē, viņam vienkārši ir normāli jāēd!

    Veselība
    29. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone un no personiskā arhīva
    Satiekot Līgu Berķi, izrādās – viņa ir salauzusi kāju. Uz līdzenas vietas. Ironiski, jo Līga ir viena no sešām latvietēm un, iespējams, vienīgā bērnu ārste valstī, kurai izdevies noskriet ultrasmago IronMan triatlona distanci. Līga izveidojusi sociālo kustību Saldie apskāvieni, kas aicina vecākus saldumu vietā bērniem dāvināt apskāvienus, pievēršot uzmanību aizvien pieaugošajai bērnu un pieaugušo liekā svara problēmai. Bet – par visu pēc kārtas!
    Nākamais: Zināju, ko nevēlos

    «Šis laikam bija vienīgais veids, kā mani apstādināt,» stāsta Līga, kad runājam par viņas neveiksmi ar kāju. Sportot nevar, strādāt – arī ne. «Sākumā bija ļoti grūti. Kā lomkas, jo bija jākļūst rāmai četrās sienās.» Tomēr miera periodā beidzot ir laiks sakārtot domas, nonākt pie jaunām atziņām un realizēt sen lolotas idejas.

    «Beidzot bija parādījies laiks lietām, kuras stāvēja kaut kur bagāžā aizvērtā koferī. Viena no tām – pašmācības ceļā sāku mācīties spēlēt ģitāru. Tas man tāds sens sapnis.»

    Otra būtiskākā lieta, kas tapusi tieši šajā laikā, – sociālā kustība Saldie apskāvieni, kas aicina vecākus saldumu vietā bērniem dāvināt apskāvienus, pievēršot uzmanību ne vien tam, ka mūsdienās jaunā paaudze lielu daļu brīvā laika mazkustīgi pavada pie ekrāniem, bet arī aizvien pieaugošajai bērnu un pieaugušo liekā svara problēmai. 

    Intervijas turpinājums:

    Nākamā lapa

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē