• Covid-19 Stradiņos: saslimšana vai kontaktpersonas statuss noteikts 47 slimnīcas darbiniekiem

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    30. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Laima Gūtmane/Wikimedia
    Saslimšana ar Covid-19 vai kontaktpersonas statuss noteikts 47 Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas darbiniekiem, intervijā Latvijas Radio pastāstīja slimnīcas valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš.

    Muciņš atzina, ka no tiem 17 ārstniecības personām konstatēta saslimšana ar Covid-19, bet 30 medicīnas darbiniekiem ir noteikts kontaktpersonas statuss.

    «Pašlaik ar šo situāciju mēs tiekam galā. Protams, ja saslimušo mediķu un viņu kontaktpersonu skaits pieaugs, tad tas būs zināms izaicinājums,» piebilda Muciņš.

    Tomēr uz jautājumu, kas ir tas rādītājs, kad var uzskatīt, ka slimnīcā situācija ar Covid-19 ir nekontrolējama, Muciņš atbildēja, ka tā noteikti būs situācija, kad saslimšanas gadījumi koncentrēsies noteiktās struktūrvienībās vai izkliedēti.

    «Pašlaik slimnīcā ir situācija, ka saslimšanas gadījumi slimnīcā ir izkliedēti, tādējādi neradot briesmas kādas konkrētas struktūrvienības darbībai. Tomēr, ja uzliesmojums tiks konstatēts vienā struktūrvienībā, tad tas būs liels izaicinājums, bet darīsim visu, lai neciestu pacientu intereses,» sacīja Muciņš.

    Uz jautājumu, vai slimnīcā pietiekamā daudzumā ir individuālie aizsarglīdzekļi, Muciņš atbildēja, ka to pašlaik pietiek un ir arī rezerves, bet piebilda, ka šajā jautājumā bažas rada Covid-19 saslimstības pieaugums ārpus Latvijas robežām, kas palielina pieprasījumu pēc aizsarglīdzekļiem, tādējādi mazinot iespēju ātri papildināt rezerves.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē