• Covid-19 saslimstības rādītāji – esam turpat, kur decembra sākumā

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    10. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    14 dienu kumulatīvais Covid-19 saslimšanas gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotājiem Latvijā pieaudzis un atbilst pagājušā gada decembra epidemioloģiskajai situācijai, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

    Ja gada pirmajos mēnešos Latvijā bija vērojama Covid-19 saslimstības samazināšanās, tad pēdējās deviņas nedēļas, kopš marta sākuma atkal vērojams pieaugums. Pagājušajā nedēļā vidēji dienā atklāto gadījumu skaits – 612, bet 7. maijā Covid-19 pozitīvo skaits sasniedza pat 1036 jaunatklāto gadījumu dienā.

    Nedaudz samazinājies pacientu skaits, kam nepieciešama stacionārā palīdzība, tomēr pieaug to slimnieku skaits, kuriem ir smaga slimības gaita – 12,4% (nedēļu iepriekš 11,7%).

    Saslimstība visā Latvijā vienmērīga, nedaudz pacēlums vērojams Pierīgā, bet samazinājums Vidzemē. Pusaudžu vidū saslimstība atgriezusies gada sākuma līmenī, pagājušājā nedēļa neliels samazinājums bijis vecuma grupā 0–9 gadi, bet visās pārējās vecuma grupās saglabājas saslimstības rādītāji ar augošu tendenci gandrīz visās vecuma grupās, īpaši pusaudžu un sociālekonomisko iedzīvotāju vidū (vecuma grupās 20–59 gadi).

    Arī Covid-19 infekcijas reproduktivitātes koeficents (R) pieaug un šobrīd ir 1,05 (nedēļu iepriekš 1,04), tas liecina joprojām par infekcijas slimības izplatības pieaugumu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē