• Covid-19 līdz šim konstatēts 59 izglītības iestādēs Latvijā

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    12. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Līdz šim Covid-19 saslimšanas gadījumi konstatēti kopumā 59 izglītības iestādēs valstī, žurnālistiem pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

    Līdz šim saistībā ar izglītības iestādēm inficēts ir 261 cilvēks. Statistikas dati liecina, ka aptuveni 40% izglītības iestādēs inficēto ir tieši darbinieki - inficēšanās atklāta 156 audzēkņiem un 105 darbiniekiem.

    Pēc Perevoščikova sacītā, bieži vien atsevišķās izglītības iestādēs inficēto darbinieku skaits ir pat lielāks par inficēto izglītojamo skaitu.

    Kopš mācību gada sākuma 13 izglītības iestādēs reģistrēti pieci vai vairāk saslimšanas gadījumi. Vienlaikus astoņās iestādēs inficējušies vairāk nekā desmit cilvēki. «Faktiski, tas liecina, ka slimība izplatījās konkrētas izglītības iestādes ietvaros un vairāk nekā vienā klasē,» skaidroja Perevoščikovs.

    Jau ziņots, ka veicot 2169 Covid-19 izmeklējumus, aizvadītajā diennaktī reģistrēti 95 jauni inficēšanās gadījumi, no kuriem ievērojama daļa konstatēti Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

    Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolā līdz šim atklāti kopumā 60 Covid-19 gadījumi, līdz ar to kontatkpersonas statuss un mājas karantīna noteikta visai skolai, žurnālistiem pastāstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs.

    «Ir skaidrs, ka pie tik sākotnēji plašas izplatīšanās – piektdien bija zināmi 29 gadījumi, no kuriem 28 ir skolotāji, – bija skaidrs, ka tas nevarēja notikt vienas dienas laikā,» stāstīja epidemiologs. Līdz ar to tika organizēta speciāla papildu testēšana, un iespēja testēties tika dota gan bērniem, gan vecākiem.

    Pēc Perevoščikova paustā, šie rezultāti joprojām tiek apkopoti. Tomēr SPKC eksperts atklāja, ka «sliktākās aizdomas ir attaisnojušās – izplatīšanās šajā iestādē patiešām ir liela».

    Ņemot vērā Covid-19 izplatības apmērus, šajā izglītības iestādēs vairs neesot iespējams izdalīt kādas konkrētas klases. «Pie tik plašas izplatīšanās visas skolas darbiniekiem vajadzētu ievērot mājas karantīnu,» komentēja epidemiologs, piebilstot, ka tā turpināsies līdz 23. oktobrim, izņemot gadījumus, kad šī prasība personai tika noteikta jau iepriekš.

    Kā atzīmēja Perevoščikovs, visdrīzāk inficējušies varētu būt arī vecāki, tādējādi e-klasē tika izsūtītas attiecīgās rekomendācijas.

    Pagājušajā diennaktī 4,3% no visiem testiem bijuši pozitīvi. SPKC iepriekš skaidrojis, ka šis rādītājs Eiropas Savienībā tiek uzskatīts par būtisku, jo, tam pārsniedzot 3% robežu, slimības izplatība uzskatāma par strauju un nekontrolētu.

    Kopumā Latvijā veikti 364 012 Covid-19 izmeklējumi, bet saslimušas 2765 personas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē