• Covid-19 konstatēts diviem Daugavpils slimnīcas mediķiem

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    13. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Inficēšanās ar Covid-19 konstatēta diviem Daugavpils reģionālās slimnīcas mediķiem, aģentūrai LETA apliecināja iestādes pārstāve Gundega Gronska.

    Pēc viņas paustā, slimnīcas darbinieki inficējušies ārpus slimnīcas. Tāpat nav bijis nepieciešams noteikt karantīnu slimnīcas darbiniekiem un pacientiem.

    «Gan kolēģiem, gan pacientiem tika veikti testi, un tie ir negatīvi. Darbs nodaļās norit ierastajā režīmā,» apgalvoja Gronska.

    Pašlaik pilsētas slimnīcā ārstējas septiņi pacienti, kuriem konstatēts Covid-19.

    Iepriekš iestādes valdes loceklis Grigorijs Semjonovs pauda, ka Covid-19 saslimstības pieaugums pilsētā nav izraisījis stacionēšanas vilni.

    Slimnīcas rīcībā ir 25 mākslīgas plaušu ventilācijas aparāti, Uzņemšanas nodaļā darbojas izolēts korpuss Covid-19 pacientu uzņemšanai ar 20 gultām. Bijušajā Narkoloģijas uzņemšanas nodaļas izolatora telpās esošajā akūto ambulatoro pacientu Uzņemšanas postenī, kur ir atsevišķa ieeja, ir izveidots izolators ar divām atsevišķām telpām, katrā pa vienai gultai.

    Slimnīcā veikti iepirkumi un noslēgti līgumi, kas ļaus ātri saņemt visus nepieciešamos aizsarglīdzekļus, pauda Semjonovs. Saskaņā ar vadības rīkojumu iestādē tiek kontrolēti un palielināti aizsarglīdzekļu krājumi.

    Ņemot vērā iepriekšējo plānveida pakalpojumu apjoma samazināšanos saistībā ar Covid-19 izplatību, slimnīcas uzdevums ir maksimāli ilgi saglabāt iespēju saņemt visus slimnīcā sniedzamos pakalpojumus, uzsvēra iestādes vadītājs.

    Pacientu uzņemšana slimnīcā ir nodrošināta tādā veidā, lai pacientu šķirošanas rezultātā mediķi var pieņemt lēmumu par pacienta izolēšanas nepieciešamību. Ja pacientam ir novērojami vīrusu slimību simptomi, viņu nogādā Plaušu slimību un centrā, kur aprīkoti speciālie boksi gadījumam, ja cilvēkam tiks apstiprināta Covid-19 saslimstība.

    Ja pacients tiek atvests uz slimnīcu ar citu slimību simptomiem, bet arī ir Covid-19 raksturīgi simptomi, pacients paliek slimnīcas boksā līdz testa rezultāta saņemšanas brīdim, kur arī saņem atbilstošu ārstēšanu. Ja testa rezultāts ir negatīvs, pacients tiek pārcelts uz atbilstošu nodaļu, ja pozitīvs – jautājums tiek risināts individuālā kārtībā, ņemot vērā pacienta stāvokli un nepieciešamo ārstēšanu.

    Pirms plānveida stacionēšanas visiem pacientiem tiek veikts Covid-19 tests. Uzņemšanas nodaļas un tās pakļautībā esošo posteņu darbinieki, kā arī Operāciju bloka, Reanimācijas nodaļas, Infekcijas nodaļas, Angiografijas un invazīvās kardioloģijas nodaļas un arī cits personāls veic testus pirms darba maiņas.

    Paliek spēkā aizliegums apmeklēt pacientus, ka arī stingri tiek ievērotas prasības lietot sejas aizsargmaskas, ievērot distanci un veikt dezinfekciju.

    «Lai arī turpmāk slimnīca spētu nodrošināt nepārtrauktu neatliekamo medicīnas palīdzību Daugavpils un reģiona iedzīvotājiem, aicinām visus ievērot valstī un pilsētā noteiktos ierobežojumus un noteikumus,» aicināja Semjonovs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē