• Covid-19 apstiprināts vairāk nekā 20 Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas skolotājiem

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    9. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Covid-19 apstiprināts vairāk nekā 20 Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas skolotājiem un skola pārgājusi uz attālinātajām mācībām, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departament.

    Pēc vairākām konstatētām Covid-19 pozitīvām analīzēm pedagogiem, vidusskola pāriet uz C mācību modeli jeb mācībām attālināti, karantīna noteikta vairākām klasēm, arī sākumskolā.

    Lai izvairītos no plašākas Covid-19 infekcijas izplatības un nodrošinātu epidemioloģiskos piesardzības pasākumus, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments vērš uzmanību, ka skolām savā ikdienas darbā jāievēro Slimību un profilakses kontroles centra (SPKC) ieteikumus izglītības iestādēm.

    «Aicinu visus Rīgas pašvaldības skolu vadītājus rūpīgi izvērtēt skolas pedagogu pulcēšanās nepieciešamību klātienē, izvēloties alternatīvus variantus – sanāksmes vai citas kopīgas aktivitātes organizēt attālināti, izmantojot citus saziņas līdzekļus. Būsim atbildīgi par savu un līdzcilvēku drošību un veselību», norāda Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš.

    SPKC Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs preses konferencē piektdien arī atklāja, ka kādā izglītības iestādē, testējot 42 personas, atklāti vismaz 20 Covid-19 gadījumi.

    Viņš teica, ka šajā izglītības iestādē skolotāji esot piedalījušies ekskursijā, pēc kuras tika testēti.

    Patlaban SPKC strādā arī ar vēl vienu skolu, kurā inficēts bērns turpinājis apmeklēt skolu, kā rezultātā inficējās vēl citi audzēkņi un darbinieki. Inficētie audzēkņi piedalījušies interešu pulciņos, kas nav saistīti ar skolu, līdz ar to Covid-19 gadījumi konstatēti arī sporta komandās, kur piedalījušies inficētie tieši no šīs skolas.

    «Šīs skolas ir piemērs, ka Covid-19 var strauji izplatīties bērnu un darbinieku vidū,» piebilda epidemiologs.

    SPKC eksperts skaidroja, ka pašreizējais mērķis joprojām ir izdarīt maksimālo, lai pasargātu izglītojamos un darbiniekus un lai mācību process iespēju robežās turpinātos klātienē. Pēc viņa paustā, tas ir iespējams, bet vajadzētu striktāk pieturēties pie ierobežojumiem un sniegtajām rekomendācijām.

    Tāpat epidemiologs atklāja, ka epidemioloģiskā situācija valstī turpina pasliktināties.

    Ceturtdien Rīgā karantīnā bija 23 klases no piecām pašvaldības vidusskolām un trīs pirmsskolēnu grupas.

    Saistībā ar Covid-19 mājas karantīnā bija klases  no Rīgas Rīnūžu vidusskolas, Rīgas 66. vidusskolas, Rīgas Valsts klasiskās ģimnāzijas, Rīgas Natālijas Draudziņas vidusskolas un Rīgas Itas Kozakēvičas Poļu vidusskolas. Mācības šīm klasēm nodrošinātas attālināti.

    Mājas karantīna saistībā ar Covid-19 noteikta arī trim pirmsskolas izglītības grupiņām no divām iestādēm – Rīgas 223. pirmsskolas izglītības iestādes un Rīgas Rīnūžu vidusskolas pirmsskolas.

    Taču klātienes mācības jau ir atsākušas vairāku Rīgas skolu klases un pirmsskolu grupas, kurām mājas karantīna bija noteikta iepriekš. 

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē