• AstraZeneca vakcīnas Latvijā nogādātas neatbilstoši; lietošanai gaida apstiprinājumu no ražotāja

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    8. februāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Pirms svētdien AstraZeneca piegādāto vakcīnu tālākas nodošanas tiek gaidīts apstiprinājums no ražotāja, jo, saņemot vakcīnas, tika konstatēts, ka piegādātājs ir pieļāvis atkāpi no noteiktās procedūras – vakcīnu piegādes temperatūra ir bijusi par pusgrādu vēsāka nekā noteiktā temperatūra, aģentūru LETA informēja Zāļu valsts aģentūrā.

    Svētdien, 7. februārī, Latvijā tika piegādāta pirmā ražotāja AstraZeneca vakcīnu pret Covid-19 krava loģistikas pakalpojuma sniedzēja SIA Vakcīna noliktavās.

    Vakcīnu piegādes temperatūra ir bijusi par pusgrādu vēsāka nekā noteiktā temperatūra – divi līdz astoņi grādi pēc celsija. Rezultātā atvestās AstraZeneca vakcīnas pret Covid-19 gaida apstiprinājumu tālākai izmantošanai, lai pilnībā nodrošinātu vakcinācijas procesa kvalitāti.

    Patlaban no ražotājiem ir pieprasīts, vai šādai atkāpei nav ietekmes uz vakcīnas kvalitāti.

    Ražotāja izvēlētais piegādātājs ir atbildīgs par pārvadāšanas procedūras ievērošanu, tostarp temperatūras režīma ievērošanu, līdz lieltirgotavai Latvijā.

    Tiklīdz tiks saņemts ražotāja akcepts vakcīnu izmantošanai, tās tiks nodotas tālāk vakcinācijas pakalpojumu sniedzējiem un vakcinācijas process notiks, kā iepriekš plānots.

    Šajā piegādē saņemtas 7200 AstraZeneca vakcīnas devas, ar ko bija plānots vakcinēt mediķus, farmaceitus, kā arī uzsākt vakcinēt pirmos sociālo aprūpes centru darbiniekus un iemītniekus.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē