• 8 padomi organisma attīrīšanai pēc tautas metodēm

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    1. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Ģenerāltīrīšanu ir vērts veikt ne tikai mājā, bet arī organismā. Pirms veic kādu attīrīšanos pēc tautas metodēm, pakonsultējies ar savu ģimenes ārstu! Skaidro Ivonna Grīnvalde, stipro vārdu zinātāja un Ieva Mežubrāle, zāļu sieva.

    Organisma attīrīšanai jāvelta pietiekama uzmanība, jo lielākā daļa slimību rodas piesārņota organisma dēļ. Nieres, aknas, urīnpūslis, zarnu trakts, plaušas un mūsu āda ir tie, kas ikdienā atbildīgi par organisma savlaicīgu un regulāru attīrīšanos.

    Tautas medicīna piedāvā pasākumu kompleksu, kas palīdz attīrīt organismu: dabas veltes, ārstniecības augu tējas ar vēderu mīkstinošu, gāzes izvadošu, urīndzenošu un sviedrējošu iedarbību. Pats senākais un rezultatīvākais attīrīšanas veids ir badošanās, taču to nav ieteicams praktizēt bez iepriekšējas pieredzes un zināšanām, kā arī mediķa konsultācijām un uzraudzības.

    1. Bērza ogles un pelnu lietošana ir viena no senākajām un populārākajām sārņu izvadīšanas metodēm. Sadedzina bērza pagali, iegūtos pelnus un ogles sasmalcina viendabīgā masā, 3 ēdamkarotes masas aplej ar litru verdoša ūdens. Lieto tukšā dūšā pirms gulētiešanas – apmēram pusglāzi. Cits variants: ēdamkaroti pelnu masas aplej ar karstu ūdeni, dzer no rītiem tukšā dūšā.
       
    2. Māli lieliski uzsūc organismā esošās indes, pretim dāvājot bagātīgu mikroelementu, dzelzs, kālija, kalcija un magnija devu. Visdziednieciskākās īpašības piemīt Latvijā tik izplatītajam zilajam mālam, tomēr der atcerēties, ka šeit nederēs jebkurā tirdzniecības vietā iegādāts māls. Ja vēlaties mālu izmantot iekšķīgi, to var nopirkt aptiekās vai pie ārstiem, kas praktizē māla terapiju.

      Māla kūri veic apmēram trīs nedēļas, kam seko 10 dienu pārtraukums. Uzlabo nieru, aknu, aizkuņģa dziedzera, žultspūšļa un zarnu trakta darbību, kā arī vispārēji attīra organismu, izvadot toksīnus un citas indes. Sāk ar pustējkaroti māla uz glāzi auksta ūdens. Devu palielina līdz 1 ēdamkarotei maisījuma no rīta un 1 ēdamkarotei vakarā pirms gulētiešanas. Cits variants: uzšuj garu nekrāsota lina kreklu ar garām piedurknēm. To samērcē siltā ūdenī, kurā izšķīdināts zilais māls. Uzvelk mugurā, silti sasedzas ar vairākām segām, guļ 1,5–2 stundas, līdz organisms kārtīgi izsvīdis. Tā tiks attīrīta gan āda, gan izvadīti toksīni. Iedarbīgas ir arī māla vannas. Ūdenim pievieno 5–6 ēdamkarotes zilā māla. Vannošanās ilgums – 0,5–1 stunda divas reizes nedēļā. Vēl ieteicams uz problemātiskajām zonām likt māla aplikācijas (māla uzklāšana biezā kārtā) atstāj uz 1,5–2 stundām, maina vairākas reizes dienā.

      Ievēro! Veicot māla procedūras, jāatceras, ka māls nedrīkst saskarties ar metālu, jo tad zaudē savu dziedniecisko spēku. Līdz ar to māls jaucams porcelāna vai māla traukos, izmantojot koka karoti. Tas pats attiecināms arī uz vannām – metāla vannā tas nedos vēlamo rezultātu. Māls, kas izmantots šādās procedūrās, atkārtoti izmantots NETIEK!
       
    3. Aknu attīrīšana nepieciešama, jo aknas veic galvenās organisma aizsargfunkcijas, attīrot organismu no sārņiem un toksīniem, tās tiek pārslogotas, ja tiek lietotas spēcīgas iedarbības medikamenti, pikanti ēdieni un alkohols lielās devās.

      Iedarbīga procedūra aknu attīrīšanai, tikai viena neērtība – nāksies visu dienu pavadīt gultā. Piepilda termoforu ar karstu ūdeni, paliek zem labā sāna, visu dienu guļ, mainot ūdeni termoforā. Visas dienas garumā pa 1 ēdamkarotei jāizdzer apmēram 100 ml olīveļļas. Vakarā pirms gulētiešanas jāizdzer glāze vājas kliņģerīšu tējas ar medu.

      Varam dzert tēju: 1 tējkarote žāvētu pieneņu sakņu, glāze ūdens, vāra 5 minūtes, pielej pusglāzi piena, lieto 3 reizes dienā. Cits variants: vienādās devās sīki sasmalcinātas strutenes, pienenes, apiņu rogas, aplej ar verdošu ūdeni, ļauj ievilkties 30 minūtes, atdzesē, izdzer dienas laikā. Lieto 5–7 dienas.
       
    4. Pilsētās dzīvojošajiem nieres ir visvairāk riskam pakļautais orgāns – uz nierēm sevišķi bīstami iedarbojas dzeramais ūdens, kā arī uzturā lietoti sāļi, pikanti ēdieni, stipra tēja un kafija, kā arī alkohols. Nieres būtu vēlams attīrīt vismaz divas reizes gadā. To var darīt ar zāļu tējām, kurām ir urīndzenoša iedarbība. Populārākie augi: dilles, nātres, bērzu pumpuri un lapas, miltenes, pētersīļi. Tēju varianti:

      - 2 tējkarotes linsēklu, 0,5 l auksta ūdens, vāra 15 minūtes, dzer siltu 4–8 reizes dienā.

      - nieru problēmas bieži izraisa sejas un kāju tūsku. Iedarbīga ir šāda recepte: 3 ēdamkarotes auzu pārlej ar 1 l ūdens, uzvāra, notur karstā vietā (cepeškrāsnī) 2 stundas. Lieto pa pusglāzei 3 reizes dienā.

       - lai izvadītu smiltis no nierēm, 1 kg medus, 1 kg pētersīļu ar saknēm aplej ar 1 l ūdens, uzvāra, atstāj ievilkties 3 dienas. Pielej vēl 1 l, izkāš. Iegūto šķidrumu lieto pa 1 ēdamkarotei 3 reizes dienā.

      - ēdamkaroti bērza pumpuru aplej ar 1 glāzi ūdens, uzvāra. Lieto 3–4 reizes dienā pa 1 ēdamkarotei.

      - 1 ēdamkaroti žāvētu nātru aplej ar glāzi verdoša ūdens, atstāj 10–15 minūtes ievilkties, dzer siltu 3 reizes dienā pirms ēšanas. Pēc šāda paša principa var lietot miltenes.
       
    5. Viens no organisma piesārņošanās veidiem ir sāļu nogulsnēšanās. Sāļu izvadīšanu no organisma veicina pētersīļu, arbūzu, zemeņu, gurķu un ķirbju lietošana uzturā, kā arī zāļu tējas: meža zemeņu lapas, brūkleņu lapas, diždadža sakne un sēklas. Tēju receptes:

      - 1 ēdamkaroti sasmalcinātas diždadža saknes aplej glāzi verdoša ūdens. Lieto pa ēdamkarotei 3 reizes dienā. Ieteicams paralēli lietot diždadža stublāju sulu pa ēdamkarotei 3 reizes dienā, tādējādi organisms attīrīsies arī no sārņiem.

      - gaļas maļamajā mašīnā samaļ 1 kg mārrutka saknes, pievieno 4 l ūdens, vāra apmēram 5 minūtes, izkāš, pievieno 500 g medus. Uzglabā ledusskapī, lieto pa glāzei dienā.

      - glāzi sakapātu pētersīļu lapu aplej ar glāzi piena, vāra 10 minūtes, lieto vakariņu maltītes vietā.
       
    6. Āda ir cilvēka lielākais orgāns – aptuveni divi kvadrātmetri, kurā notiek dažādi sarežģīti procesi. Liela uzmanība jāpievērš pareizai ādas attīrīšanai, izmantojot ūdens peldes, vannas un pirts procedūras. Atbilstoši ādas tipam jāizvēlas piemērota ādas kopšana, taču jāatceras, ka ikdienā nav ieteicams izmantot izteikti aromātiskas, mākslīgā sārma ziepes, ķermeņa pieniņus un vannas burbuļbumbas vai putas.

      Ikviens var sev mājās sagatavot veselīgas un aromātiskas receptes vannas peldēm. Vēlamā ūdens temperatūra – +37…38 °C, procedūras ilgums – 15 minūtes. Lūk, daži varianti:
      - 100 ml aptiekas terpentīna uz vannu. Šāda vanna labvēlīgi ietekmē ādas atjaunošanos un izskatu, ietekmē kapilāru apasiņošanu, pastiprina asins apgādi un skābekļa piegādi organismam;

      - 200 g dzeramās sodas uz vannu, tas labvēlīgi ietekmē sausu ādu, dziedē zvīņēdi;

      - 500 g jūras sāls bez ķīmiskām piedevām (smaržvielām, krāsas) lieliski izvada toksīnus, palīdz atbrīvoties no liekā svara, uzlabo locītavu funkcijas. Spēcīgāku iedarbību var panākt, papildus pievienojot 5–6 ēdamkarotes zilo mālu;

      - pēc vispārējas organisma attīrīšanas 1 glāze piena, sajaukta ar 1 glāzi medus, lieliski baro un atjauno ādu;

      - fantastiskas iespējas sniedz dažādas zāļu drogas. Izmantotas vannas peldēm, tās gan ārstē, gan uzlabo ādas stāvokli, palīdz saglabāt jaunavīgu izskatu, kā arī sniedz aromterapijas baudījumu un veselīgas inhalācijas. Lai iedarbība būtu spēcīgāka, sagatavojiet zāļu tēju no tām pašām zālītēm, ko izmantojāt vannas receptei, un baudiet to vannā.
       
    7. Svarīgi neaizmirst par asinsvadu un asiņu attīrīšanu, lai nodrošinātu organisma kopējo attīrīšanu. Pēc asinis attīrošām procedūrām uzlabojas redze, dzirde, pazūd galvassāpes un reiboņi, samazinās varikozās vēnas. Organisms kļūst manāmi jauneklīgāks. Asins attīrīšanai neaizvietojama ir nātru tēja. Viens no senākajiem palīgiem asinsvadu tīrīšanā ir ķiploks. Lūk, dažas receptes:

      - 350 g ķiploku notīra un smalki sarīvē, liek aizvākotā traukā un atstāj nostāvēties 3 dienas. Pievieno glāzi (200 ml) degvīna, liek vēsā vietā un atstāj uz 10 dienām. Izkāš, iegūto šķidrumu lieto, sākot no 3 pilieniem 3 reizes dienā, pakāpeniski palielinot devu līdz 25 pilieniem 3 reizes dienā. Kurss – 10 dienas;

      - sīki sagriež nātres saknes, ieliek 500 ml burkā un aplej ar degvīnu tā, lai nātres būtu nosegtas, atstāj 21 dienu ievilkties, izkāstu lieto pa 10 pilieniem 3 reizes dienā pirms ēšanas;

      - ņem vienādās devās ceļmallapas un dilles, sīki sasmalcina un aplej ar glāzi verdoša ūdens, nostādina 1 stundu, lieto pa ēdamkarotei ik pēc stundas.
       
    8. Ļoti svarīgi pievērst uzmanību zarnu trakta attīrīšanai. Vislabākais paņēmiens zarnu attīrīšanai ir klistīrs, kur 2 litriem ūdens pievieno 1 ēdamkaroti ābolu etiķa, citrona sulas vai vārāmā sāls. Zarnu tīrīšanai piemērotākais laiks ir vai nu agri no rīta (5:00–7:00) vai arī vakarā pirms gulētiešanas.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē