• Neparasti padomi, kas palīdzēs pareizāk un efektīvāk izmantot skaistumkopšanas līdzekļus

    Skaistumkopšana
    19. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Svarīgi ir ne tikai – ko, bet arī – kā. Ne vien izvēlēties piemērotākos produktus, bet arī tos pareizi lietot. Izrādās, pastāv vairākas, vienīgi speciālistiem zināmas nianses, kas skaistumkopšanu mājās padarīs ievērojami efektīvāku.
    1. Lietojot masku, paskaties pulkstenī. Kosmētisko masku efektivitāte lielā mērā ir atkarīga no diennakts laika. Naktī āda pastiprināti svīst un izdala toksīnus – ja poras attīrošu vai mitrinošu masku lietosi vakarā, no rīta skaistais efekts jau būs zudis. Ievērojami labāku rezultātu tās sniegs, lietotas no rīta. Savukārt atjaunojošu (ar norādi anti-age vai rejuvenating) masku labāk lietot uz nakti, jo tieši miega laikā aktīvāk atjaunojas šūnas. Ja dod priekšroku vienreizlietojamām auduma (vai biocelulozes) maskām, jāzina, ka vislabāko efektu tās sniedz, ja iedarbības laikā atguļas un atslābina sejas muskulatūru. Tonizējošam efektam masku pirms tam paturi ledusskapī.
    2. Eļļu – tikai uz mitras ādas. Pēdējā laikā dermatologi arvien biežāk iesaka ierobežot eļļu lietošanu ādas kopšanā. Tomēr galvenais – klāj to vienīgi uz valgas ādas. Lietotas uz sausas ādas, tās izveido gludu, taču neelpojošu plēvīti, zem kuras āda pastiprināti izsūt un patiesībā ar laiku kļūst vēl sausāka (starp citu, tā rodas atkarība no skaistuma eļļām, kad šķiet, ka āda bez tām vairs nekādi nevar iztikt).
    3. Mazāk ir vairāk. Līdzīgi kā kuņģa un zarnu trakts labāk pārstrādā mazākas ēdiena porcijas, arī āda veiksmīgāk uzņem nelielās devās lietotu kosmētiku. Intensīvas iedarbības līdzeklis, piemēram, mitrinošs serums, būs efektīvāks, ja uzklāsi to mazāk, bet vairākkārt, nevis vienreiz un ar kaudzīti. Dari tā: attīrītā ādā iemasē 3–4 pilienus līdzekļa, nogaidi, līdz tas pilnībā iesūcies, un tad uzklāj vēlreiz tikpat. Šādi atkārto 3–4 reizes. Tas labāk izdosies, ja ir viegla gela tekstūra, tomēr arī biezas konsistences līdzekli nevajag klāt ar rezervi. Ja uz ādas paliek neizmantota kosmētikas kārtiņa, gaisa ietekmē tā var oksidēties, radot ādas jaunības lielāko ienaidnieku – brīvos radikāļus.
    4. Celulīts kūst siltumā. Anticelulīta un slaidinošie ķermeņa līdzekļi, lietoti uz sausas, vēsas ādas, ir zemē nomests laiks un nauda. Ja vēlies reālu efektu, lieto tos regulāri vismaz reizi dienā un tikai pēc siltas dušas un pašmasāžas. Visi uz problēmzonām vērstie līdzekļi iedarbojas dziļāk, ja ādā ir aktivizēta asinsrite. Neaizmirsti krēma tūbiņu paņemt līdzi uz sporta klubu – varēsi uzklāt, kamēr ķermeņa āda vēl ir silta un sārta.
    5. Noskrubē delnas! Mūsu delnām ikdienā jāiztur liela slodze – to izskatu nelabvēlīgi ietekmē gan ultravioletais starojums, gan dārza darbi un bieža mazgāšana. Divreiz nedēļā palutini tās ar roku masku (var izmantot arī barojošu roku krēmu), taču pirms tam noteikti veic pīlingu. Te noderēs gan ķermeņa skrubis, gan svaigi kafijas biezumi. Dziļam efektam uzklāj masku uz nakti un uzvelc speciālos manikīra cimdiņus.
    6. Izkustini skalpu! Matu jaunībai nepieciešama laba galvas ādas asinsrite. Ja šķiet, ka mati zaudējuši jaunības spēku, biezumu un mirdzumu vai androgēna matu izsīkšana ar gadiem ir ģenētiski noteikta, katru matu mazgāšanas reizi beidz ar vēsa ūdens šalti – tā, lai fiziski jūti, kā saraujas asinsvadi. Šāds asinsvadu treniņš uzlabo matu saknīšu stāvokli. Matu skaistumam regulāri veic arī skalpa izkustināšanu – tos mazgājot, ar abām plaukstām aptver galvu un apļveida kustībām izkustini skalpu. Starp citu, jo tas ir padevīgāks, jo labāk taviem matiem.
    7. Lieto matu masku pareizi! Matus kopjošs līdzeklis – balzams un maska – nespēs iedarboties, ja tie pirms tam netiks labi nosusināti, tādēļ, cieši aptīti ar dvieli, mati jāpatur vismaz minūti. Balzamu matos klāj virzienā no saknēm uz galiem, bet dziļi atjaunojošs līdzeklis, piemēram, maska, labāk iekļūs pavērtajās matu zvīņās, ja to maigi iemasēsi virzienā no galiem uz saknēm.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē