• Neparasti padomi, kas karstā laikā palīdzēs justies labāk

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    17. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Daudziem cilvēkiem karstā laikā trūkst ener­ģi­jas, nav dzīvesprieka un pat sāk mazliet streikot sirds. Te apkopoti mazāk ierasti risinājumi, kas pašsajūtu uzlabos!
    1. Sirdi stiprina rūgtā garša. Viss, kas rūg­tens, – ka­fi­ja, alus, rūg­tā šo­ko­lā­de –, tai nāk par la­bu. Protams, ar mē­ru un garšas izjūtu. Tikai tas, kas garšo, iet or­ga­nis­mam la­bu­mā.
    2. Lai atvēsinātos, vai­rāk jāēd aug­ļi un dār­ze­ņi, īpa­ši to­mā­ti un gurķi, jo tie la­bi dze­sē. Arī rī­si, sal­dē­jums.
    3. Protams, jādzer, bet ne pārmērīgi daudz, izvēloties nevis aukstus, bet siltus vai pat karstus dzērienus. Laba izvēle būs, piemēram, pi­par­mēt­ru vai za­ļā tē­ja ar cit­ro­na šķē­lī­ti – jā, kar­sta tē­ja liek no­svīst, ta­ču tādējādi or­ga­nisms ie­slēdz sa­vu iek­šē­jo kon­di­ci­onie­ri un pēc tam pār­is stun­du kar­stu­ms vairs nešķiet tik mokošs. Te dar­bo­jas ho­me­opā­ti­jas prin­cips, ka līdz­īgs ār­stē līdz­īgu – kar­stu­mu ma­zi­na ar kar­stu­mu.
    4. Ja ir ļoti karsti, labi pa­lī­dzēs ausu sa­sla­pi­nā­ša­na – vieg­li ap­sla­pi­na ausis, no­teik­ti ne­aiz­mir­stot arī gliemežnīcu iek­šē­jo da­ļu. At­vieg­lo­jums būs ma­nāms jau tū­līt.
    5. Vajadzīgas kustības, jo kus­tī­bas sa­gā­dā prie­ku un prieks spē­ci­na sir­di.
    6. Papildu enerģiju iespējams palūgt saulei – nesteidzīgi ejot ar se­ju pret sau­li, var ar iekšēju smai­du lūgt no tās ener­ģi­ju. Ie­el­pot caur de­gu­nu un it kā ar pie­res aug­šē­jo da­ļu, sa­jū­tot sil­tu­mu ar rokām, tad vadot to no ro­kām pa sa­vu ķer­me­ni uz le­ju cau­ri sir­dij līdz pat kā­ju pirk­sti­ņiem. Sva­rī­gi, lai siltums iz­ie­tu cau­ri visam ķermenim.
    7. Sava nozīme esot arī apģērba krāsai – karstā laika enerģijai at­bilstot sar­ka­nā un ro­zā krā­sa, laba esot arī zaļā.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē