Sajauc sastāvdaļas. Palielā bļodā iesit olas un kārtīgi sajauc ar cukuru. Pievieno vanilīncukuru vai vaniļas cukuru. Krējumu sajauc ar sodu un pievieno olām un cukuram.
Iegūtajai olu un krējuma masai pievieno miltus – pamazām, lai neveidojas kunkuļi. Vajadzīgā mīklas konsistence – stingra, bet ne ķepīga. Katliņā ielej apmēram puslitru eļļas un liek karsēties uz nelielas uguns. Galda virsmu apber ar miltiem un izveltnē mīklu. Tai jābūt pēc iespējas plānākai – tad žagariņi iznāks pufīgāki. Kad mīkla izveltnēta, to ar nazi sagriež apmēram 5 cm garos un 2 cm platos rombiņos un katram viducī nedaudz iegriež.
Veido žagariņus. Tas notiek tā: katra rombiņa galu izver caur iegriezumu, veidojot tādu kā mezglu. Kad žagariņi savīti, tos pa porcijām uzmanīgi liek vārīties sakarsētajā eļļā – apmēram minūti, kamēr apbrūnē.
Pēc tam žagariņus liek uz papīra dvieļiem, kas uzsūc lieko eļļu. Kad cepšana galā, gatavos žagariņus vēl karstus (tad labāk pielips!) pārkaisa ar pūdercukuru. Vislabāk to darīt caur sietiņu.