Abonē SANTA+ un saņem astrologa prognozi savam nākamajam gadam!
ABONĒT!
  • Žagariņi. Aktrises Zanes Vaļickas-Pētersones bērnības recepte no Latgales vecmāmiņas

    Garšos arī bērniem
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    Vakar
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Ieva Andersone
    Šos gardos, eļļā vārītos cepumus var gatavot kopā visa ģimene – žagariņiem nav jāsanāk vienādiem, tāpēc veidošanu var uzticēt arī mazajiem bērnu pirkstiņiem.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    25m
    Pagatavošana
    20m
    Kopējais laiks
    45m
    4 vērtējumi
    3.75/5

    Sajauc sastāvdaļas. Palielā bļodā iesit olas un kārtīgi sajauc ar cukuru. Pievieno vanilīncukuru vai vaniļas cukuru. Krējumu sajauc ar sodu un pievieno olām un cukuram.

     

    Iegūtajai olu un krējuma masai pievieno miltus – pamazām, lai neveidojas kunkuļi. Vajadzīgā mīklas konsistence – stingra, bet ne ķepīga. Katliņā ielej apmēram puslitru eļļas un liek karsēties uz nelielas uguns. Galda virsmu apber ar miltiem un izveltnē mīklu. Tai jābūt pēc iespējas plānākai – tad žagariņi iznāks pufīgāki. Kad mīkla izveltnēta, to ar nazi sagriež apmēram 5 cm garos un 2 cm platos rombiņos un katram viducī nedaudz iegriež.

     

    Veido žagariņus. Tas notiek tā: katra rombiņa galu izver caur iegriezumu, veidojot tādu kā mezglu. Kad žagariņi savīti,  tos pa porcijām uzmanīgi liek vārīties sakarsētajā eļļā – apmēram minūti, kamēr apbrūnē.

     

    Pēc tam žagariņus liek uz papīra dvieļiem, kas uzsūc lieko eļļu. Kad cepšana galā, gatavos žagariņus vēl karstus (tad labāk pielips!) pārkaisa ar pūdercukuru. Vislabāk to darīt caur sietiņu.

    Citas slavenību receptes:

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē