- Katlā izkausē sviestu un pasautē tajā sīki sakapātus sīpolus un rupji (var smalkos stienīšos) sarīvētus burkānus.
- Pievieno ar spiedi izspiestu ķiploka daiviņu un maisot vēl mazliet visu apcep.
- Tad pieber miltus un, nepārtraucot maisīšanu, apcep ar dārzeņiem kādas 2 minūtītes.
- Lēnām lej klāt karstu buljonu, turpinot maisīt, lai milti vienmērīgi iemaisās buljonā. Pievieno sinepes, iemaisa. Tad zupu uzvāra.
- Lej klāt saldo krējumu un pievieno arī brokoļu rozetītes.
- Ļauj uzvārīties un uzreiz noregulē karstumu tikai tik daudz, lai zupa virst, nevis vārās. Apmēram 5 minūtes vāra, tikmēr sarīvē sieru (mazliet atstāj pasniegšanai), tad iemaisa sieru zupā un uz nelielas uguns vāra vēl pāris minūtes.
- Pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus melnos piparus.
- Pasniedz karstu, uzrīvējot pa virsu vēl mazliet siera (ja nu gribas tā, lai «maz neliekas») un – bauda!
! Ja zupai vēlas piešķirt asumiņu, beigās iesaku šķipsniņu Kajennas piparu vai citu asu garšvielu.