• Šobrīd

    weather img

    Rīga +19°C Migla, Z vējš, 0 m/s

    UZVARI CĪŅĀ AR BLAUGZNĀM

    Vislabākā biezpienmaize

    Biezpiens
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    3. maijs
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Vislabākā biezpienmaize
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Vislabākā biezpienmaize
    Šī biezpienmaize ir cepta un ēsta simtiem reižu un vienmēr IZCILA! Tā smarža mājā, tā mājīgā garša, drupanums un sulīgums vienlaicīgi…
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    45m
    Kopējais laiks
    1st 15m
    3 vērtējumi
    3.33/5

     

    1. Mīksto sviestu ar koka karoti saberž ar cukuru.

    2. Citā bļodā miltus sajauc ar cepamo pulveri un mannu.

    3. Miltu masu sajauc ar sviesta masu, līdz sanāk drupačaina mīkla, no sākuma ar karoti, tad ar rokām.

    4. Drupačaino mīklu ar visu bļodu ieliek ledusskapī.

    5. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Saputo olu baltumus vijīgās un stingrās putās.

    6. Cukuru saputo ar olu dzeltenumiem un vaniļas cukuru, iemaisa biezpienu un rikotu, iemaisa cieti, pievieno skābo krējumu, samaisa.

    7. Masā divos piegājienos iecilā olu baltumus.

    8. Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    9. Ņem lielo cepeškrāsns cepampannu, labāk dziļāko, pārklāj ar cepampapīru un uz tā uzber drupaču mīklu. Izlīdzina pa visu pannu un nedaudz piespiež, lai tā turas kopā. Var nedaudz atstāt drupačas, ko pārkaisīt biezpienam.

    10. Liek virsū biezpiena masu, izlīdzina.

    11. Cep 180 grādos apmēram 45 minūtes.

     

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+