Vislabākā biezpienmaize

Ievas Virtuve
2. maijs
1 komentārs

Drukāt

Saglabāt

Vislabākā biezpienmaize
Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
Vislabākā biezpienmaize
Šī biezpienmaize ir cepta un ēsta simtiem reižu un vienmēr IZCILA! Tā smarža mājā, tā mājīgā garša, drupanums un sulīgums vienlaicīgi… Par šo recepti paldies sakāms Ārijai Avotai!
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
30m
Pagatavošana
45m
Kopējais laiks
1st 15m
1 vērtējums
5/5

 

1. Mīksto sviestu ar koka karoti saberž ar cukuru.

2. Citā bļodā miltus sajauc ar cepamo pulveri un mannu.

3. Miltu masu sajauc ar sviesta masu, līdz sanāk drupačaina mīkla, no sākuma ar karoti, tad ar rokām.

4. Drupačaino mīklu ar visu bļodu ieliek ledusskapī.

5. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Saputo olu baltumus vijīgās un stingrās putās.

6. Cukuru saputo ar olu dzeltenumiem un vaniļas cukuru, iemaisa biezpienu un rikotu, iemaisa cieti, pievieno skābo krējumu, samaisa.

7. Masā divos piegājienos iecilā olu baltumus.

8. Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

9. Ņem lielo cepeškrāsns cepampannu, labāk dziļāko, pārklāj ar cepampapīru un uz tā uzber drupaču mīklu. Izlīdzina pa visu pannu un nedaudz piespiež, lai tā turas kopā. Var nedaudz atstāt drupačas, ko pārkaisīt biezpienam.

10. Liek virsū biezpiena masu, izlīdzina.

11. Cep 180 grādos apmēram 45 minūtes.

1 komentārs

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+