• Brīvdienu biezpienmaize

    Biezpiens
    Ārija Avota
    19. janvāris
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Biezpienmaize
    Foto: Ieva Andersone
    Biezpienmaize
    Šī biezpienmaize ir cepta un ēsta simtiem reižu un vienmēr sanāk izcila! Tā smarža mājā, mājīgā garša, drupanums un sulīgums vienlaicīgi…
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    45m
    Kopējais laiks
    1st 15m
    3 vērtējumi
    3.33/5

    1. Mīkstu sviestu ar koka karoti saberž ar cukuru.

    2. Citā bļodā miltus sajauc ar cepamo pulveri un mannu.

    3. Miltu masu sajauc ar sviesta masu, līdz sanāk drupačaina mīkla, no sākuma ar karoti, tad ar rokām.

    4. Drupačaino mīklu ar visu bļodu ieliek ledusskapī.

    5. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Saputo olu baltumus vijīgās un stingrās putās.

    6. Cukuru saputo ar olu dzeltenumiem un vaniļas cukuru, iemaisa biezpienu un rikotu, iemaisa cieti, pievieno skābo krējumu, samaisa.

    7. Masā divos piegājienos iecilā olu baltumus.

    8. Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem.

    9. Ņem lielo cepeškrāsns cepampannu, labāk dziļāko, pārklāj ar cepampapīru un uz tā uzber drupaču mīklu. Izlīdzina pa visu pannu un nedaudz piespiež, lai tā turas kopā. Var nedaudz atstāt drupačas, ko pārkaisīt biezpienam.

    10. Liek virsū biezpiena masu, izlīdzina.

    11. Cep 180 grādos apmēram 45 minūtes.

     

    Citi ēdieni ar biezpienu:

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē