• Vienkārša, bet gaisīga rabarberu kūka

    Deserti
    Daina Lapiņa
    14. maijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vienkāršā rabarberu kūka
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Vienkāršā rabarberu kūka
    Vienkārša un garšīga rabarberu kūka, ko pat neprasmīgs kulinārs pratīs izcept!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    2 vērtējumi
    5/5
    • Pagatavo krēmu no pudiņa pulvera. Mazā katliņā sajauc pudiņa pulveri ar cukuru, pa daļām lej klāt pienu un labi izmaisa, lai nebūtu kunkuļu.
    • Nepārtraukti maisot, lēni karsē, līdz maisījums uzvārās un sabiezē, tad noņem no uguns, iemaisa vaniļas cukuru un atdzesē, pa brīdim apmaisot, vai arī pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek atdzist.
    • Gatavo mīklu. 200 g mīksta sviesta ar 100 g cukura puto gaišu un krēmīgu. Pa vienai liek klāt olas, pēc katras kārtīgi saputojot masu gaisīgu un pufīgu.
    • Iemaisa ar cepamo pulveri sajauktus miltus, kanēli un kefīru vai skābo krējumu.
    • Ņem 20 cm lielu kūkas veidni ar noņemamu malu, tās dibenā ieklāj cepampapīru, iesmērē ar sviestu vai eļļu.
    • Pa visu veidnes dibenu izklāj pusi mīklas. Tai virsū izlīdzinot klāj atdzesēto vaniļas krēmu.
    • Krēmam virsū pikās liek pārējo mīklu un uzmanīgi izlīdzina. Tas nekas, ja vietām tā sajaucas ar uzklāto krēmu.
    • Visu pārber ar labi nomazgātiem, nosusinātiem, bet nemizotiem, nelielos gabaliņos sagrieztiem rabarberiem.
    • Pārlaista kausēto sviestu, pārber 3 ēdamkarotes cukura. Veidni (ap tās dibenu vēlams aplocīt foliju, jo nedaudz var iztecēt šķidrums) liek sakarsētā krāsnī, 180 grādu temperatūrā cep vismaz stundu vai nedaudz ilgāk, līdz kūkā iedurtu koka iesmiņu ārā izvelk tīru.
    • Kūku padzesē veidnē, tad no tās izņem, atdzesētu pārkaisa ar pūdercukuru, grezno ar zemenēm, timiāna zariņiem un ēdamiem pavasara ziediņiem pēc patikas un iespējām. Vislabāk kūku izcept iepriekšējā vakarā, lai pa nakti tā pilnībā varētu atdzist.

    ***

    Vaniļas krēmu kūkai var pagatavot arī pats bez pudiņa pulvera. Tā vietā katliņā liek 2 olu dzeltenumus, kas sakulti ar 60 g cukura un 2 tējkarotēm vaniļas cukura, iemaisa 2 ēdamkarotes miltu un 1 glāzi piena. Nepārtraukti maisot, uz mazas uguns karsē, līdz maisījums sabiezē, neuzvāra.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē