Krievijas garša — Karaliskā vatruška

Šo eleganto pīrāgu Latvijā dzīvojošā Marija Boguslavska sauc par siera kūku krievu gaumē. Un tik tiešām – nu ļoti, ļoti līdzīga slavenajai Ņujorkietei ir šī omulīgā Maskavas matrona.
Tiekamies pie viena galda
Dagnija Zīverte
1. augusts

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikoforovs

Vispār jau krievu vatruškas mums nav nekādas svešinieces – tās ir tās lielās, apaļās rauga mīklas acis, kuru viduči ir pildīti ar saldu biezpiena masu (kurā reizēm iejauktas rozīnes). Bet šis, lūk, ir karaliskais jeb svētku variants. Tajā vatruška ir izaugusi līdz kārtīgas kūkas izmēriem, bet mīkstās rauga mīklas vietā biezpiena pildījumu skauj elegantas drumstalas. «Garantēju, ka izdosies katram – ar brīnišķīgo Latvijas biezpienu jau nevar neizdoties,» saka Maša.

Mīklai

  • 3 glāzes miltu
  • 200 gramu vēsa sviesta
  • 1 glāze cukura
  • Šķipsna sāls
  • Šķipsna sodas

Pildījumam

500 g trekna biezpiena

4 olas

1 glāze cukura

Šķipsna vanilīna

Pagatavošana:

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs