Krievijas garša — Karaliskā vatruška

Tiekamies pie viena galda
Dagnija Zīverte
Dagnija Zīverte
1. augusts, 2019
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikoforovs
Šo eleganto pīrāgu Latvijā dzīvojošā Marija Boguslavska sauc par siera kūku krievu gaumē. Un tik tiešām – nu ļoti, ļoti līdzīga slavenajai Ņujorkietei ir šī omulīgā Maskavas matrona.

Vispār jau krievu vatruškas mums nav nekādas svešinieces – tās ir tās lielās, apaļās rauga mīklas acis, kuru viduči ir pildīti ar saldu biezpiena masu (kurā reizēm iejauktas rozīnes). Bet šis, lūk, ir karaliskais jeb svētku variants. Tajā vatruška ir izaugusi līdz kārtīgas kūkas izmēriem, bet mīkstās rauga mīklas vietā biezpiena pildījumu skauj elegantas drumstalas. «Garantēju, ka izdosies katram – ar brīnišķīgo Latvijas biezpienu jau nevar neizdoties,» saka Maša.

Mīklai

  • 3 glāzes miltu
  • 200 gramu vēsa sviesta
  • 1 glāze cukura
  • Šķipsna sāls
  • Šķipsna sodas

Pildījumam

500 g trekna biezpiena

4 olas

1 glāze cukura

Šķipsna vanilīna

Pagatavošana:

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+