Krievijas garša — draņiki

Tiekamies pie viena galda
Dagnija Zīverte
1. augusts
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
«Draņiki – eto svjatoje (draņiki – svēta lieta),» nosmejas Latvijā dzīvojošā Marija Boguslavska, kad jau sēžamies pie galda un visas rokas tūdaļ naski pasniedzas uz kārdinošo plācenīšu pusi. Šī ir viena no viņas bērnības garšām, tiesa, ne vienīgā, bet ļoti mīļa gan.

Baudīt draņikus gan iznākot diezgan reti – varētu jau ēst kaut katru dienu, bet tā grūtā kartupeļu un sīpolu rīvēšana, bez kuras nevar iztikt, lai tiktu pie bļodas plāceņu. Taču, ja kādam mājās ļoti sakārojas draņiku, tad tos vienmēr ceps Maša, neviens cits. Jo viņai tie tiešām izdodas brīnišķīgi.

Sastāvdaļas:

  • 6 vidēji lieli kartupeļi
  • 1 sīpols
  • 2 olas
  • 5–6 ēdamkarotes miltu
  • Sāls un pipari

Pagatavošana:

Mašas draņiku triks ir smalki sarīvētais sīpols. Jā, acis ir vienās asarās, un ar nevienu elektroierīci šo soli apiet nevar – jāliek vien lietā vecā labā rīve. Ēdot sīpola aromātu nedaudz jūt, taču pavisam viegli. Bet, kad sīpola un kartupeļu rīvēšana galā, pārējais ir tīrais sīkums – smalki sarīvētiem kartupeļiem un sīpolam piejauc olas, iesijā miltus, pievieno sāli un piparus. Kārtīgi samaisa. Un visbeidzot cep virs palielas liesmas no abām pusēm brūni zeltainas. Notiesā ar krējumu vai majonēzi, vai kādu smalkāku mērcīti.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs