Gardie kartupeļi angļu stilā

Angļus un kartupeļus vieno īpaša mīla, tāpēc arī mūsu ciešās attiecības ar kartupeļiem angļiem ir ļoti labi saprotamas. Un īpaši kaislīga šī mīlestība ir uz eļļā vārītajiem kartupeļiem (droši vien jau zināt, ka frī angļi dēvē par chips, bet čipsus – par crisps jeb kraukšķiem). Tāpēc kāds tur brīnums, ka lieliskākais no angļu pavāriem, proti Hestons Blūmentāls, savulaik veltīja veselus trīs gadus, lai izstrādātu savu ideālo frī recepti, un lepni paziņoja, ka šī ir pirmā recepte, ko viņš patiešām sauc par savējo.
Tiekamies pie viena galda
Dagnija Zīverte
Žurnāls IEVA
28. augusts

Drukāt

Saglabāt

Foto: Matīss Markovskis

Kāds bija Blūmentāla noslēpums? Būtībā – kartupeļu gatavošana trijos piegājienos. Protams, protams, kā jau tas pienākas ģēnijam, Blūmentāla tehnika ir ārkārtīgi smalks pasākums, ko mājas kārtībā atkārtot ir pārlieku piņķerīgi. Tomēr pašu ideju – trīskāršo gatavošanu – nu piekopj ne viens vien kartupeļu entuziasts. Katrs pēc saviem ieskatiem un gaumes. Džeiks rīkojas šādi: vispirms novāra nomizotus lielos gabalos sagrieztus kartupeļus, nokāš lielā sietā un nedaudz sakrata, lai samīkstinātu ārpusi. Tad pannā tos lielā eļļas daudzumā apcep, līdz ārpuse ir apvilkusies ar vieglu, kraukšķošu miziņu. Tad liek cepeškrāsnī 200 grādu karstumā uz 20 minūtēm kopā ar ķiplokiem, rozmarīnu, kādu lauru lapu, sāli, pipariem – līdz tie ir apvilkušies ar kārtīgu kažoku, bet iekšā ir maigi.

 

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs