• Cidonijas ziemai 3 veidos!

    Cidonijas
    Daina Lapiņa
    28. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Cidonijas ziemai
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Cidonijas ziemai
    Spirdzinošās, skābās cidonijas būs lielisks sabiedrotais gan veselīgu dzērienu pagatavošanā, gan pankūku rītos, gan citu desertu gatavošanā. Un tā smarža!!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    4 vērtējumi
    5/5

    Sīrups un džems

    Cidonijas sagriež 4 daļās, izgriež cieto vidiņu ar sēklām, sagriež šķēlītēs. Liek traukā kārtām, katru pārberot ar cukuru proporcijā 1:1. Uz pāris dienām trauku noliek vēsumā, laiku pa laikam apmaisot. Kad cukurs izkusis un cidonijas sulu atdevušas, sīrupu caur smalku sietu vai marli nokāš. Tas ir gatavs lietošanai. Lai labāk uzglabātos, sīrupu lej katliņā, uzvāra, noņem putiņas un karstu pilda burkās vai pudelēs, tūlīt cieši aizvāko.

    Pārpalikušos cukurotos cidoniju biezumus pārlej ar nelielu ūdens daudzumu, lai tik tikko pārklājas, atstāj uz dažām stundām izmirkt, tad savāra džemā.

    Marmelāde

    Iztīrītas cidonijas sarīvē, sablendē vai samaļ, liek katlā kopā ar cukuru, uz 1 kg cidoniju ņemot 1,3 kg cukura. Pārlej 1 glāzi ūdens, mēreni vāra līdz pietiekamam biezumam, apmēram 40 minūtes. Īsi pirms vārīšanas beigām pievieno 1 tējkaroti citronskābes.

    Svaigas

    Iztīrītas cidonijas sarīvē, samaļ vai sablendē, pārber ar cukuru proporcijā 1:1, atstāj, ik pa laikam apmaisot, lai cukurs ātrāk izkūst cidoniju sulā. Liek burkās, aizvāko, uzglabā vēsumā.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē