- Bekonu sagriež mazos gabaliņos, katlā apmaisot sačurkstina.
- Liek klāt sasmalcinātus sīpolus un selerijas kātus, 50 g sviesta, brīdi cep, tad karstumu samazina un dažas minūtes sviestā pasautē.
- Pielej 300 ml baltvīna, pieliek timiāna zariņu, sautē, līdz lielākā daļa vīna ir iztvaikojusi.
- Nomizotus kartupeļus sagriež mazos kubiņos, ber katlā, pārlej saldo krējumu, pievieno sāli, piparus un glāzi ūdens, uzvāra un lēni vāra, līdz kartupeļi ir mīksti.
- Pa to laiku pārējā sviestā pāris minūtēs apcep garneles no abām pusēm, pārlej pārējo vīnu, minūti pavāra.
- Pievieno jūras velšu maisījumu, pārkaisa sāli un čili pārslas, iemaisa, visu izkarsē, bet nevāra un pievieno zupai katlā.
- Pasniedzot pārkaisa timiāna lapiņas.