• Šobrīd

    weather img

    Rīga +30°C Skaidrs, D/DA vējš, 3.09 m/s

    UZVARI CĪŅĀ AR BLAUGZNĀM

    Restorāna cienīga zupa 30 minūtēs! Jūras velšu čauders

    Jūras veltes
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    30. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Jūras velšu čauders
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Jūras velšu čauders
    Čauders ir zupa, kas nāk no Ziemeļamerikas okeāna piekrastes un ko noteikti vērts izmēģināt pagatavot! Tā ir bieza, krēmīga un aromātiska. Arī eleganta – tāpēc ar lepnumu varēsi pasniegt viesiem!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    • Bekonu sagriež mazos gabaliņos, katlā apmaisot sačurkstina.
    • Liek klāt sasmalcinātus sīpolus un selerijas kātus, 50 g sviesta, brīdi cep, tad karstumu samazina un dažas minūtes sviestā pasautē.
    • Pielej 300 ml baltvīna, pieliek timiāna zariņu, sautē, līdz lielākā daļa vīna ir iztvaikojusi.
    • Nomizotus kartupeļus sagriež mazos kubiņos, ber katlā, pārlej saldo krējumu, pievieno sāli, piparus un glāzi ūdens, uzvāra un lēni vāra, līdz kartupeļi ir mīksti.
    • Pa to laiku pārējā sviestā pāris minūtēs apcep garneles no abām pusēm, pārlej pārējo vīnu, minūti pavāra.
    • Pievieno jūras velšu maisījumu, pārkaisa sāli un čili pārslas, iemaisa, visu izkarsē, bet nevāra un pievieno zupai katlā.
    • Pasniedzot pārkaisa timiāna lapiņas.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+