Latviešu tradicionālās zirņu pikas

Sāļās uzkodas
Kristīne Vilīte
Ēriks Dreibants
24. aprīlis

Drukāt

Saglabāt

Foto: Matīss Markovskis
Latviski, nesamāksloti un mūsu reģionam raksturīgi – veļam zirņu pikas!
Sarežģītība
Vidēja
Personas
30
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
5st
Pagatavošana
1st
Kopējais laiks
6st
  • Zirņus izmērcē, kaņepes apgrauzdē un saberž piestā, speķi sacep kopā ar sīpoliem.
  • Kartupeļus novāra ar mizu, pēc tam nomizo.
  • Arī zirņus novāra.
  • Abas sastāvdaļas vēl siltas izmaļ caur gaļasmašīnu vai izberž caur sietu.
  • Pievieno sacepto speķi un sīpolus, kaņepes, sāli, garšvielas, visu samaisa.
  • No masas saveļ kumosa lieluma bumbiņas.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs