Šokolādes trifeles, kas izdosies arī iesācējam

Šokolāde
18. novembris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa"arhīva
Pašgatavotas trifeles
Pašu veidotas konfektes bez konservantiem un krāsas uzlabotājiem – vien jāvelta pietiekami daudz pacietības, lai trifeles izdotos nevainojami gardas un skaistas. Ar recepti dalās konfekšu fabrikas CAPS! īpašniece un šokolādes meistare ILZE GARANČA.
Sarežģītība
Vidēja
Personas
700g trifeļu
Izmaksas
Vidējas
Kopējais laiks
33st
2 vērtējumi
5/5

 

Kausējam šokolādi pareizi konfekšu glazēšanai! Šis ir svarīgākais un atbildīgākais posms visā konfekšu ražošanā. Lai glazējums izdotos gluds un spīdīgs, jārīkojas precīzi un uzmanīgi.

Sastāvdaļas :


300 g mīļākās šokolādes, ko izmantos glazēšanai

 

Šokolādes temperēšana soli pa solim:

 

  1. 2 šokolādes tāfelītes salauž gabaliņos un izkausē virs karsta ūdens tvaikiem.
  2. Izkusušo šokolādi ar visu trauku noņem no tvaikiem, tajā iejauc trešo gabaliņos salauzto šokolādes tāfelīti – ļauj šie gabaliņiem pašiem lēnām izkust karstajā šokolādes masā. Ik pa laikam apmaisi!
  3. Ja pievienotie šokolādes gabaliņi nepavisam negrib kust, uz 30 sekundēm atkal uzliek trauku ar šokolādi uz karsta ūdens tvaikiem un tad noņem nost. Turpina kausēt. Šādi rīkojoties varam panākt, ka šokolādes glazūra sacietējot būs gluda un spīdīga, nevis blāva un matēta.
  4. Katru trifeļu masas bumbiņu ar dakšas palīdzību iemērc šokolādē un noliek uz dēlīša, ļauj, lai glazējums sastingst.

 

Konfekšu meistares  ILZES GARANČAS padomi:

  • Gatavas konfektes nedrīkst turēt ledusskapī! To uzglabāšanai labākā temperatūra ir plus 16–20 grādu. Ledusskapī konfektēm ir par vēsu. Tiklīdz no ledusskapja šokolādē glazētās konfektes izņems ārā, istabas temperatūrā tās kļūs baltas, jo temperatūras svārstību iespaidā uz šokolādes virsmas izgulsnēsies kakao sviests, noslāņosies un izbojās garšīgo izskatu.
  • Veikalos var iegādāties tā dēvētos šokolādes čipsus, kas paredzēti konditorejas darbiem. Kāda atšķirība starp tāfelīti un čipsiem? Otrie ātrāk un vienmērīgāk izkūst, tāpēc ar šokolādes čipsiem strādāt vienkāršāk.
  • Vienādi kausē kā balto, tā tumšo vai piena šokolādi. Atšķirība vien tā, ka baltajā šokolādē glazētās konfektes būs vieglāk uzglabāt. Tās, ņemot ārā no ledusskapja un atkal liekot tajā iekšā, nemainīs krāsu, nekļūs matētas, kā to dara tumšās šokolādes glazējums.  
  • Kādas sukādes izvēlēties pildījumam, tas ir tikai gaumes jautājums. Piemēram, ķirbju sukādes pēc garšas ir visneitrālākās, tāpēc tās labi noder masas veidošanai, un ķirbi viegli kombinēt ar citām garšām.
  • Pildījuma pagatavošanai var izmantot pat sīpolu marmelādi, viskiju, krustnagliņas – jebko!

 

 

 

 

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs