Vistas gaļas šašliks

Gaļas ēdieni
25. marts, 2019
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Vistas gaļas šašliks recepte
Vistas gaļas šašliks recepte
Vislabākā vistas gaļas šašlika recepte ar padomiem, kā to iemarinēt sulīgu un gardu un kā šašliku izcept.
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
Kopējais laiks
3st

Ņem vērā! Ja vistas gaļas šašliku nav laika marinēt 3 stundas, pārslka tai nedaudz citronu sulas un ūdens, jo mitrums palīdzēs garšvielām ātrāk iesūkties gaļas gabaliņos, un šašliks būs mīkstāks. Ja vēlas, lai gaļa būtu sulīgāka, marinādei var pievienot arī nedaudz augu eļļas. 

Kā pareizi izcept?
Gaļu liek cept uz gailošam oglēm, kad liesmas jau izdegušas. Uz liesmām cept nevajag, jo gaļa apdegs, kļūs melna un ēdot būs rūgta. Lai apslāpētu liesmas, kas cepšanas laikā parādās, taukiem nopilot uz oglēm, tām uzsmidzina ūdeni, kam pievienots sāls, jo sāls slāpē uguni. 
Cepot pieskata, lai ogles būtu gailošas. Ja sārtā krāsa pazūd un ogles kļūst melnas, tām pietrūkst skābekļa. Lai to novērstu, virs oglēm rada gaisa plūsmu, pavēdinot ar koka dēlīti vai uzpūšot ar fēnu. 
Lai gaļas gabaliņi izceptos vienmērīgi, tos ik pa brīdim apgroza. Apmēram pēc 10–15 minūtēm, kad tie kļuvuši vienmērīgi zeltaini brūngani, gaļa ir gatava. 

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+