• Šobrīd

    weather img

    Rīga +23°C

    Vidusjūras diēta kapsulās
    Cardioace logo

    Perfekts vistas gaļas šašliks

    Gaļas ēdieni
    Ievas Virtuve
    12. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vistas gaļas šašliks
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Vistas gaļas šašliks
    Vislabākā vistas gaļas šašlika recepte ar padomiem, kā to iemarinēt sulīgu un gardu, kā arī vislabāk izept.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    3st

    Ņem vērā! Ja vistas gaļas šašliku nav laika marinēt 3 stundas, pārslka tai nedaudz citronu sulas un ūdens, jo mitrums palīdzēs garšvielām ātrāk iesūkties gaļas gabaliņos, un šašliks būs mīkstāks. Ja vēlas, lai gaļa būtu sulīgāka, marinādei var pievienot arī nedaudz augu eļļas. 

    Kā pareizi izcept?
    Gaļu liek cept uz gailošam oglēm, kad liesmas jau izdegušas. Uz liesmām cept nevajag, jo gaļa apdegs, kļūs melna un ēdot būs rūgta. Lai apslāpētu liesmas, kas cepšanas laikā parādās, taukiem nopilot uz oglēm, tām uzsmidzina ūdeni, kam pievienots sāls, jo sāls slāpē uguni. 
    Cepot pieskata, lai ogles būtu gailošas. Ja sārtā krāsa pazūd un ogles kļūst melnas, tām pietrūkst skābekļa. Lai to novērstu, virs oglēm rada gaisa plūsmu, pavēdinot ar koka dēlīti vai uzpūšot ar fēnu. 
    Lai gaļas gabaliņi izceptos vienmērīgi, tos ik pa brīdim apgroza. Apmēram pēc 10–15 minūtēm, kad tie kļuvuši vienmērīgi zeltaini brūngani, gaļa ir gatava. 

     

     

    Veselība - Parūpējies par savu sirdi!

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    AutoBild.lv

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+