Jāņu siers vecāsmātes gaumē

Līgo svētki
12. februāris, 2018
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Jāņu siers vecāsmātes gaumē recepte
Jāņu siers vecāsmātes gaumē recepte
Jāņu siera gatavošana, tāpat kā maizes cepšana, ir rituāls, kas prasa intuīciju, izjūtu un to gudro ziņu, kas ir saimniecei pirkstu galos, ne galvā.
Sarežģītība
Vidēja
Personas
~1 kg siera
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
10m
Pagatavošana
30m
Kopējais laiks
40m

Lai pagatavotu sieru būs nepieciešams:

  • 5 l tilpuma katls
  • tīrs caurduris
  • koka karote
  • svaigi pirkts marles audums (pārlocīts dubulti)
  • tīras bļodiņas vai lina drāna, kur pildīt siera masu

Siera gudrības

  • Pienam jābūt treknam, pilnīgi svaigam un nepasterizētam.
  • Biezpienam jābūt iespējami skābākam pēc garšas. Un parasti skābāks ir vājpiena biezpiens. Protams, ir labi, ja tas nav pārāk sauss. Un paciņu biezpienu izslēdzam no kandidātu loka!
  • Olu un sviesta daudzumā. Jo vairāk sviesta un olu, jo mīkstāks un čaganāks būs siers. Jo mazāk labumu – jo sausāks un stingrāks, taču tas tiešām ir gaumes jautājums. Tas pats sakāms par sāli. Viena tējkarote – tas ir ļoti maigs siers. Divas – normāli sālīts. Trīs tējkarotes nozīmēs sāļu sieru, bet daudziem tieši tāds garšo.

Lasi citur

 

Noderīgi un interesanti

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs

Santa+