• Klasiskā lazanja – brīvdienu laime!

    Kulta ēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    30. septembris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Klasiskā lazanja
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Klasiskā lazanja
    Lazanja ir latviešu iemīļots ēdiens un ne bez pamata – garda tomātu un gaļas mērce, siers, garšvielas un vēl sātīgās pastas kārtas…
    Sarežģītība
    Vidēja
    Personas
    4
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    40m
    Kopējais laiks
    1st
    20 vērtējumi
    4.5/5

     

    Noderīgi!

    • Lazanju parasti gatavo un cep lielā kopējā veidnē, bet to var gatavot arī atsevišķos porciju trauciņos.
    • Gatavojot lazanju, nevajag pārspīlēt ar produktu daudzveidību, jāievēro to garšas saderība.
    • Lai lazanja izceptos mīksta un sulīga, jāpagatavo pietiekami daudz mērces. Veidnes dibenā vienmēr ieklāj nedaudz mērces un tikai tad liek nevārītas plāksnītes.
    • Ja veidnes izmēri atļauj, plāksnītes tajā klāj pamīšus abos virzienos. Tā lazanja labāk turēsies kopā un būs vieglāk sagriežama.
    • Lazanjas plāksnītes, lai pielāgotu veidnes lielumam un formai, var lauzt gabalos. Tās nav jāvāra, ja vien tas nav īpaši norādīts uz iesaiņojuma.
    • Ja pastas plāksnītes paredzēts vārīt, tad svarīgi ir nepārvārīt. Tās vāra tikai dažas minūtes un aukstā ūdenī strauji atdzesē.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Daba un Dzīvnieki

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Abonē