Cepts kartupeļu biezenis ar malto gaļu un sēnēm

Ekonomiski pagatavojamas, sātīgas pusdienas vai vakariņas. Klāt var pasniegt dārzeņu vai lapu salātus.
Sātīgām vakariņām
Daina Lapiņa
11. aprīlis

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
30m
Pagatavošana
29m
Kopējais laiks
1st

Sālsūdenī izvāra nomizotus, gabalos sagrieztus kartupeļus, nokāš un samīca, sastampā biezenī. Ar blenderi to darīt nevar, iznāk staipīga putra. Siltajā biezenī iemaisa un izkausē 50 gramus sviesta, pielej pienu, pēc garšas pievieno sāli un piparus.

Sasmalcinātu sīpolu un sagrieztas sēnes pannā taukvielās īsu brīdi apcep, liek klāt sadrupinātu malto gaļu un maisot apcep arī to, iemaisa sāli, piparus un timiāna lapiņas.

Ietaukotā cepamveidnē ieklāj pusi kartupeļu biezeņa, virsū vienmērīgi izlīdzina malto gaļu ar sēnēm, un visu pārklāj ar atlikušo biezeni. Pārliek atlikušā sviesta piciņas, pārkaisa timiāna lapiņas, liek krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep 25–30 minūtes, līdz biezenis virspusē sāk zeltoties. Nedaudz padzesētu liek šķīvjos, klāt var pasniegt dārzeņu salātus.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs