• Cepts kartupeļu biezenis ar malto gaļu un meža sēnēm

    Kartupeļu ēdieni
    Daina Lapiņa
    8. septembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Cepts kartupeļu biezenis ar malto gaļu un sēnēm
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Cepts kartupeļu biezenis ar malto gaļu un sēnēm
    Sēņu laika vakariņas – sātīgs sacepums pēc mežā pavadītas dienas. Protams, sēņu daudzumu var dubultot!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    15m
    Pagatavošana
    30m
    Kopējais laiks
    45m
    5 vērtējumi
    4/5

    Sālsūdenī izvāra nomizotus, gabalos sagrieztus kartupeļus, nokāš un samīca, sastampā biezenī. Ar blenderi to darīt nevar, iznāk staipīga putra. Siltajā biezenī iemaisa un izkausē 50 gramus sviesta, pielej pienu, pēc garšas pievieno sāli un piparus.

    Sasmalcinātu sīpolu un sagrieztas sēnes pannā taukvielās īsu brīdi apcep, liek klāt sadrupinātu malto gaļu un maisot apcep arī to, iemaisa sāli, piparus un timiāna lapiņas.

    Ietaukotā cepamveidnē ieklāj pusi kartupeļu biezeņa, virsū vienmērīgi izlīdzina malto gaļu ar sēnēm, un visu pārklāj ar atlikušo biezeni. Pārliek atlikušā sviesta piciņas, pārkaisa timiāna lapiņas, liek krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep 25–30 minūtes, līdz biezenis virspusē sāk zeltoties. Nedaudz padzesētu liek šķīvjos, klāt var pasniegt dārzeņu salātus.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē