Latviešu tradicionālais Meteņu plācenis jeb slokātnis

Celsim godā ēdienus, kādi uz latviešu galdiem atradās pirms simt gadiem! Pietiek to pasniegt mazliet neierastā veidā, un, lūk, jaunas vēsmas, kā pagatavot gardu svētku plāceni.
Latvijas virtuve
10. oktobris, 2018

Saglabāt

Meteņu plācenis slokātnis recepte
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
4 vērtējumi
2.5/5

Pildījums sāļajam plācenim

  • 300 g cauraudža
  • 200 g sīpolu
  • pipari, sāls

Cauraudzi smalki sagriež, sīpolus sakapā, pieber sāli un piparus. Visu apcep.

 

Pildījums saldajam plācenim

  • 800 g biezpiena
  • 6 olas
  • 200 g cukura

Biezpienu izberž caur sietu vai sablendē. Olas sakuļ ar cukuru un iemaisa biezpienā.

 

 

Padomi:

Sien sainīšus!
Mīklu izveltnē, sagriez mazos kvadrātiņos, piepildi, aizsien un liec cepeškrāsnī.

Aizstāj mīklu!
Rauga mīklas vietā pamēģini kārtaino mīklu, sainīši sanāks kraukšķīgāki un ātrāk būs gatavi.

Cep  uz žagariņa!
Pirms cepšanas uzspraud sainīti uz žagariņa. Garšu tas neuzlabos, bet vizuāli paspilgtinās ceļošanas saiņa efektu.

Variē ar pildījumu!
Sainīšos labi iederas sēņu un siera pildījums.

Novērtē rakstu

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Ievas Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

Auto Bild

Ievas Māja

Ievas Receptes

Ievas Dārzs