• Šobrīd

    weather img

    Rīga +15°C

    Vidusjūras diēta kapsulās
    Cardioace logo

    Paprikas grilēšana

    Piedevas
    Ievas Virtuve
    8. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Grilēta paprika
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Grilēta paprika
    Uzzini, kā to izmantot un kā meistarīgi novilkt paprikai piedegušo ādiņu!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti

    Uz gāzes liesmas

    Cepeškrāsnī

    1. Papriku gareniski pārgriež uz pusēm vai vairākās daļās, izgriež kātu, izņem sēklas un ar miziņu uz augšu novieto cepampannā.
    2. To liek krāsnī augšējā plauktā un lielā karstumā cep, līdz paprikas miziņa kļūst melna un grubuļaina, apmēram 15 minūtes.
    3. Grilētās paprikas steidzīgi pārceļ bļodā, ko pārvelk ar polietilēna maisiņu.
    4. Tā atstāj uz 10 minūtēm, lai miziņa vieglāk nolobītos.
    5. Miziņas ar pirkstiem viegli noplēš.

     

    Varianti grilētas paprikas izmantošanai

    • PĀRKLĀT. Ar sagrieztu papriku var pārklāt picu, burgeru, tako, hotdogu garšas bagātināšanai.
    • PIEVIENOT. To var pievienot pastai, salātiem vai citiem grilētiem dārzeņiem.
    • SABLENDĒT. Papriku var sablendēt un pievienot zupām un mērcēm.
    • PILDĪT. No tām var gatavot pildījumu dārzeņiem, burgeriem, gaļai un vistai.
    • PASNIEGT kopā ar olīvām, krekeriem, sieriem, gaļu.

    Uz āra grila papriku vari gatavot gan līdzīgi kā uz gāzes liesmas, gan kā cepeškrāsnī – kā labāk tīk.

     

     

     

     

     

    Veselība - Parūpējies par savu sirdi!

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    AutoBild.lv

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+