Paprikas grilēšana

Piedevas
1. novembris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Paprikas grilēšana recepte
Uzzini, kā to izmantot un kā meistarīgi novilkt paprikai piedegušo ādiņu.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti

Uz gāzes liesmas

Cepeškrāsnī

  1. Papriku gareniski pārgriež uz pusēm vai vairākās daļās, izgriež kātu, izņem sēklas un ar miziņu uz augšu novieto cepampannā.
  2. To liek krāsnī augšējā plauktā un lielā karstumā cep, līdz paprikas miziņa kļūst melna un grubuļaina, apmēram 15 minūtes.
  3. Grilētās paprikas steidzīgi pārceļ bļodā, ko pārvelk ar polietilēna maisiņu.
  4. Tā atstāj uz 10 minūtēm, lai miziņa vieglāk nolobītos.
  5. Miziņas ar pirkstiem viegli noplēš.

 

Varianti grilētas paprikas izmantošanai

  • PĀRKLĀT. Ar sagrieztu papriku var pārklāt picu, burgeru, tako, hotdogu garšas bagātināšanai.
  • PIEVIENOT. To var pievienot pastai, salātiem vai citiem grilētiem dārzeņiem.
  • SABLENDĒT. Papriku var sablendēt un pievienot zupām un mērcēm.
  • PILDĪT. No tām var gatavot pildījumu dārzeņiem, burgeriem, gaļai un vistai.
  • PASNIEGT kopā ar olīvām, krekeriem, sieriem, gaļu.

Uz āra grila papriku vari gatavot gan līdzīgi kā uz gāzes liesmas, gan kā cepeškrāsnī – kā labāk tīk.

 

 

 

 

Lasi citur

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs