• Šefpavāra klimpas – klasiska recepte ar īpašu piesitienu

    Klimpas
    Ēriks Dreibants
    30. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Klasiska klimpu recepte, kā arī šefpavāra Ērika Dreibanta ieteikumi klimpu pagatavošanai.
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    4
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    10m
    Pagatavošana
    20m
    Kopējais laiks
    30m
    3 vērtējumi
    5/5
    • Sakuļ olu ar sāli, pamazām pievieno miltus, līdz izveidojas mīkla.
    • Uzvāra ūdeni un laiž iekšā pa vienai klimpai. Vispirms izvāra vienu, lai pārliecinātos par mīklas konsistenci. Ja klimpa jūk ārā, pieber vēl miltus; ja tā ir pārāk sīksta, mīklu var atšķaidīt ar pienu.
    • Kad visas klimpas izvārījušās – uzpeldējušas virspusē, pielej pienu un uzvāra. Ja nepieciešams, pieber sāli un piemet piciņu sviesta.
    • Ja negatavo piena zupu, klimpas izvāra vieglā sālsūdenī un ar putu karoti izsmeļ, lai vēlāk pievienotu zupām.

    Šefpavāra Ērika Dreibanta versija:

    «Kurš gan bērnībā nav ēdis klimpu zupu?! Un kur nu vēl melleņu laika ķīselis ar klimpiņām!

    Klimpas gatavo kā oriģinālajā receptē, bet mīklai papildus pievieno pelnus (pašu dedzinātus vai pirktus – tagad veikalos var iegādāties pelnu pulveri) vai melno pārtikas krāsvielu. Var izmantot arī sēpijas tinti. Šādi pagatavotas klimpas lieliski iederēsies salātos, bet tās droši var ēst arī bērnības garšas putrā ar pienu. 

    Klimpas pasniedz ar visu, ko var atrast pagalmā un mežmalā, jo pirmie zaļumi ir jāēd, tāpat kā jādzer bērzu sulas. Manā versijā klimpu salāti ir pasniegti ar kazas sieru, pieneņu lapām, rabarberu, sparģeli un pārlieti ar eļļu.»

    ĒRIKS IESAKA

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē