Notveram atvasaru burciņās!

Konservēšana
27. septembris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Pieci lieliski, pikanti, aromātiski džemi, kas palīdzēs aiz astes notvert vasaras garšas.

Asais tomātu džems

Pikants un kreptīgs – kā reizēm pati dzīve.

400 g paprikas

800 g tomātu

3–4 asie čili pipari

6–8 ķiploka daiviņas

50 ml 9% galda etiķa

300 g Dansukker cukura ar pektīnu

2 tējkarotes kaltēta oregano jeb raudenes

sāls pēc garšas un vajadzības


Tomātus iegriež un pārlej ar verdošu ūdeni. Patur 3–4 minūtes, tad ūdeni nolej, tomātus atdzesē un noņem mizu. Tomātus sasmalcina un liek katlā. Čili piparus un papriku pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un sagriež strēmelītēs, pievieno tomātiem. Tāpat smalki sakapā ķiplokus un pieber tomātiem.
Pieliek sāli, oregano un vāra uz vidējas uguns apmēram 45 minūtes, ik pa laikam apmaisot. Beidzamos pievieno etiķi un cukuru, turpina vārīt 5–7 minūtes uz lēnas uguns.

! Ja negaršo paprika, to var arī nelikt, tad ber uz pusi mazāk cukura un papildus norādītajam daudzumam ļauj iekrist vēl 2–3 čili pipara sēkliņām – tā ievārījums nezaudēs pikantumu.

 

 

 

 

Brūklenes ar bumbieriem

Šīs garšas nianses sasildīs sirdi, un tu vēlreiz pateiksies par dāsno vasaru.

1 l brūkleņu

3 kg bumbieru

1 kg cukura

 

Brūklenes savāra ar nomizotiem, daiviņās sagrieztiem bumbieriem un cukuru. Ievārījumu vāra 40 minūtes, tad pilda izkarsētās burciņās.

 

 

Košais un veselīgais pīlādžu ievārījums

Jo vienkāršāk, jo labāk un garšīgāk. Pīlādža vilinošais rūgtenums sasildīs un padarīs priecīgākus garos rudens un ziemas vakarus.

1 kg pīlādžogu

2 glāzes ūdens

2 glāzes cukura

 

Ogas aplej ar 2 glāzēm verdoša ūdens, tad vāra, līdz tās kļūst mīkstas. Izberž caur sietu, pieber divas glāzes cukura un vāra, līdz ievārījums gatavs – uz šķīvja uzliets piliens neizplūst.

 

 

Ābolu ievārījums ar citronu un ingveru

Ievārījums garšo svaigi un neparasti.

1,5 l katliņš ar rīvētiem āboliem
1/2 liela citrona
1 cm ingvera saknes gabaliņa (mazliet resnāks par īkšķi, rīvētā veidā aptuveni viena līdzena tējkarote)
ap 300 g cukura

Nomizo un uz rupjās rīves sarīvē ābolus. Citronam norīvē miziņu, izspiež sulu. Citrona miziņu un sulu pievieno āboliem un izmaisa. Arī ingvera sakni sarīvē uz smalkās rīves, pievieno āboliem. Uzliek katliņam vāku un liek uz mazas uguns vārīties. Pēc 5 minūtēm paskatās, vai āboli ir sasulojušies un tiem ir pietiekami daudz šķidruma, citādi piedegs. Ja āboli slikti sulojas, pielej dažas ēdamkarotes ūdens – pavisam nedaudz. Turpina vārīt, ik pa laiciņam apmaisot un uzmanot, lai katliņā būtu arī mazliet šķidruma. Ja šķiet, ka tā trūkst, atkal pielej nedaudz ūdens. Šādi vāra, līdz āboli izšķīduši, tad pieber cukuru un vāra vēl 10 minūtes.

 

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

GADA KOSMĒTIKA 2020

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+