- Banānus nomizo un sablendē, pievienojot citrona sulu.
- Bļodā sakuļ olas ar cukuru, nepārtraucot kulšanu pievieno kausētu sviestu un vaniļas ekstraktu, iemaisa sablendētos banānus.
- Uzmanīgi iemaisa ar sāli un cepamo pulveri sajauktus miltus.
- Maisa tikai tik daudz, lai viss ir sajaucies. Nedrīkst pārmaisīt!
- Mīklu pilda ar taukvielām ieziestā garenā kēksa veidnē, pēc patikas virsu var rotāt ar banāna šķēlītēm.
- Veidni liek krāsnī 180 grādu temperatūrā un cep 50 minūtes.
- Gatavību pārbauda, klaipiņa vidū iedurot koka irbulīti, – ja tas, ārā izvilkts, ir tīrs, maize gatava.
- To brīdi padzesē veidnē, tad izgāž no tās.
Gardā banānu maize labam garastāvoklim
Receptes
18. februāris, 2020
Komentēt

Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
Banānu maize
Pārbaudi vai banāni mazina nogurumu un uzlabo garastāvokli – izcep gardo banānu maizi!