Dabiskā ierauga gatavošana

Mīklas
26. novembris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Dabiskā ierauga gatavošana recepte
Dabiskais ieraugs tiek veidots, ļaujot darboties dabiskajai mikroflorai, kas sastopama miltos un gaisā. Tas piešķir maizei papildu garšas dziļumu. Tā ir maizes dvēsele.
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
1 vērtējums
5/5

1. diena. Izmanto 150 g ierauga (pārējo izmet), pievieno 250 g ūdens, 250 g miltu. Labi samaisa, atstāj līdz nākamajai dienai. Vēlams ieraugu piebarot vienā un tajā pašā laikā. Vislabāk no rīta, lai miera intervāli būtu vienādi.

2. diena. Izmanto 100 g ierauga (pārējo izmet), pievieno 150 g ūdens un 150 g miltu. Labi samaisa un atstāj līdz nākamajai dienai.

3.–7. diena. Katru dienu izmanto 100 g ierauga (atkal visu pārējo izmet, un tā katru nākamo dienu!), pievieno 150 g ūdens un 150 g miltu. Labi samaisa un atstāj līdz nākamajai dienai.

8. diena un tālāk, līdz ieraugs gatavs. Katru dienu turpina piebarošanas procesu, līdz ieraugs gatavs, apmēram 1–2 nedēļas, līdz tas dzīvīgi burbuļo un ir ieguvis patīkamu, saldi skābu aromātu. Lai pārbaudītu, vai ieraugs ir gatavs darbam, traukā ar ūdeni iemet gabaliņu ierauga – ja tas uzpeld, ieraugs ir sasniedzis nepieciešamo aktivitāti.

Lasi citur

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs