Klasiskais sklandrausis

Tradicionālais latviešu sklandrausis.
Latvijas virtuve
Evija Pozņaka
Ēriks Dreibants
26. aprīlis

Drukāt

Saglabāt

Foto: Matīss Markovskis
Sarežģītība
Vidēja
Personas
8
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
40m
Pagatavošana
1st
Kopējais laiks
1st 40m
1 vērtējums
5/5
  • Rudzu miltos iekapā sviestu un saberž drupatās, pēc vajadzības pievieno karstu ūdeni. Sirsnīgi mīca, līdz mīkla kļūst elastīga un stingra.
  • Izveltnē mīklas desiņas, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī atpūsties vismaz 30 minūtes.
  • Kartupeļus nomizo, izvāra un pagatavo kartupeļu biezeni ar saldo krējumu, sviestu un sāli.
  • Burkānus nomizo, izvāra un sastrādā biezenī ar cukuru, krējumu, kanēli un ķimenēm.
  • Pagatavo masu pārziešanai: sakuļ olu, skābo krējumu, cukuru un kanēli, ieliek ledusskapī.
  • No ledusskapja izņem mīklu un sagriež šķēlēs. Katru šķēli izveltnē apaļu 2–4 mm biezumā. Veido no mīklas žogu tā, lai iekšā varētu salikt pildījumu.
  • Pirmo ieklāj karoti kartupeļu biezeņa. Virsū liek divas karotes burkānu masas.
  • Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem, un cep 30 minūtes; izņem un pārziež ar olu un krējuma masu (katram rausim viena ēdamkarote), cep vēl 10–15 minūtes.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs