• Šobrīd

    weather img

    Rīga +9°C Skaidrs, A/DA vējš, 2.06 m/s

    UZVARI CĪŅĀ AR BLAUGZNĀM

    Deserts, kas ceļ spārnos tiramisu FOTORECEPTE

    Fotoreceptes
    Kristīne Vilīte
    Kristīne Vilīte
    IEVAS Receptes
    IEVAS Receptes
    21. februāris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Tiramisu
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Tiramisu
    Tiramisu ir lieliska izvēle, ja mājās nav cepeškrāsns. Pati gatavošana prasa neilgu laiku un tad jāļauj strādāt ledusskapim.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Personas
    10
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    5st 20m

     

    Noderīgi!

    • Maskarponi vari aizstāt ar kādu no svaigajiem krējuma sieriem, bet tad deserts nebūs tik stingrs, tādēļ labāk nepievieno olu baltumus vispār. Atceries, jo liesāks svaigais siers, jo šķidrāks tiramisu, var gadīties, ka būs jāēd kā ķīselis – ar lielo karoti.
    • Alkoholu vari lietot pēc izvēles, ja gribas saldāku tiramisu, tad lieto mandeļu liķieri Amaretto vai Maršala vīnu (sauktu arī par kulinārijas vīnu).
    • Neparastākai garšai cepumus vari izmērcēt limončello, bez kafijas.
    • Cepumus vari mērcēt arī tikai kafijā, bet tad desertam būs samērā pliekana un vienveidīga garša.
    • Alkoholu var pieliet arī maskarpones un olu krēmam, tad tas būs pikantāks!
    • Nekādā gadījumā negatavo krēmu ar blendera palīdzību, jo tad krēms līdzināsies saldējuma kokteiļa konsistencei un tiramisu būvēšanai nederēs Ieteicamais tiramisu kārtu skaits ir trīs līdz četras, ja ir vairāk, tad to grūti pasniegt, jo tas mēdz gāzties un neturēties kopā.
    • Cepumus mērcējot nedrīkst kavēties, tas jādara zibenīgi, jo par ilgu mērcēti cepumi vienkārši izšķīdīs.
     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+