Deserts, kas ceļ spārnos tiramisu FOTORECEPTE

Fotoreceptes
Kristīne Vilīte
Kristīne Vilīte
IEVAS Receptes
IEVAS Receptes
21. februāris, 2018
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Tiramisu
Foto: Andrejs Nikiforovs
Tiramisu
Tiramisu ir lieliska izvēle, ja mājās nav cepeškrāsns. Pati gatavošana prasa neilgu laiku un tad jāļauj strādāt ledusskapim.
Sarežģītība
Vidēja
Personas
10
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
5st 20m

 

Noderīgi!

  • Maskarponi vari aizstāt ar kādu no svaigajiem krējuma sieriem, bet tad deserts nebūs tik stingrs, tādēļ labāk nepievieno olu baltumus vispār. Atceries, jo liesāks svaigais siers, jo šķidrāks tiramisu, var gadīties, ka būs jāēd kā ķīselis – ar lielo karoti.
  • Alkoholu vari lietot pēc izvēles, ja gribas saldāku tiramisu, tad lieto mandeļu liķieri Amaretto vai Maršala vīnu (sauktu arī par kulinārijas vīnu).
  • Neparastākai garšai cepumus vari izmērcēt limončello, bez kafijas.
  • Cepumus vari mērcēt arī tikai kafijā, bet tad desertam būs samērā pliekana un vienveidīga garša.
  • Alkoholu var pieliet arī maskarpones un olu krēmam, tad tas būs pikantāks!
  • Nekādā gadījumā negatavo krēmu ar blendera palīdzību, jo tad krēms līdzināsies saldējuma kokteiļa konsistencei un tiramisu būvēšanai nederēs Ieteicamais tiramisu kārtu skaits ir trīs līdz četras, ja ir vairāk, tad to grūti pasniegt, jo tas mēdz gāzties un neturēties kopā.
  • Cepumus mērcējot nedrīkst kavēties, tas jādara zibenīgi, jo par ilgu mērcēti cepumi vienkārši izšķīdīs.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+