• Šobrīd

    weather img

    Rīga +3°C

    Ābolu drumstalkūka ar riekstiem

    Receptes
    Ilze Klapere
    Ilze Klapere
    5. decembris, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Jānis Kairis
    Mūsmājās šī ir ābolu kūku karaliene, turklāt pārbaudīts, ka garšo visiem – gan bērniem, gan pieaugušajiem. Var ēst siltu, teju no krāsns, ar aukstu vaniļas mērci vai saldējuma bumbu, taču arī atdzesētam šim desertam nav ne vainas, bet tad labāk pārliet siltu vaniļas mērcīti.
    • 3 āboli
    • 2 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas
    • 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
    • 2 ēdamkarotes cukura
    • 50 g pekanriekstu vai lazdu riekstu

    Drumstalām

    • 150 g miltu
    • 2 ēdamkarotes cukura
    • 100 g auksta sviesta

    Vaniļas mērcei

    • 100 g saldā krējuma (ja gribas liesāku – 50 g piena un 50 g saldā krējuma)
    • 2 tējkarotes (var arī vairāk) vaniļas cukura
    • 1 olas dzeltenums

    Miltus ieber bļodā un samaisa ar divām ēdamkarotēm cukura. Sviestu (to var iepriekš pat ielikt saldētavā, jo tam jābūt ļoti aukstam) sarīvē uz rupjas rīves miltu bļodā. Sviesta skaidiņas iemīca miltos un ar pirkstiem izveido drumstalu mīklu. Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež šķēlītēs, apslaka ar divām ēdamkarotēm citronu sulas un ber ar sviestu ieziestā cepamajā formā (es lietoju apmēram 20 cm diametra tartes formu). Citronam norīvē miziņu, samaisa ar divām ēdamkarotēm cukura un pārkaisa āboliem. Sasmalcina riekstus un arī pārber āboliem. Pa virsu uzkaisa drumstalu mīklu un liek cepeškrāsnī 220 grādu karstumā. Cep apmēram 20–25 minūtes, līdz drumstalu virspuse kļūst zeltaini brūna.

    Vaniļas mērce: katliņā ielej pienu un saldo krējumu, uzvāra. Noliek maliņā, lai nedaudz atdziest. Atsevišķā bļodā samaisa olas dzeltenumu ar vaniļas cukuru un pievieno siltajam pienam. Lēni maisot, vēlreiz uzvāra, lai mērce mazliet iebiezinās. Viss, gatavs!

    Ja nav vaniļas mērces, pasniedz siltu ar saldējumu!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+